U LJUBUŠKOM ODRŽAN GOSPODARSKI FORUM ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Vlada Županije Zapadnohercegovačke organizator je Gospodarskog foruma koji je održan u Ljubuškom. U okviru foruma održane su dvije panel rasprave. Prva panel rasprava na temu “Mogućnost, potrebe i izazovi privatnog sektora u Županiji Zapadnohercegovačkoj” okupila je vlasnike vodećih tvrtki iz Županije.

Gospodarski forum Županije Zapadnohercegovačke, koji se održao u prostorijama hotela Bigeste u Ljubuškom, okupio je preko 120 osoba iz gospodarskog i vladinog sektora s ciljem ostvarivanja intenzivne suradnje i dijaloga između Vlade i gospodarstvenika. Prema indeksu razvijenosti u Federaciji BiH, Županija Zapadnohercegovačka se nalazi na drugom mjestu s poslovnim rezultatima, za što su zaslužni gospodarstvenici čije je sjedište u ovoj Županiji. S ovim događajem Vlada Županije je prepoznala važnost otvorenog dijaloga te pružila ruku suradnje gospodarstvenicima.

Poslodavci su se složili kako će redoviti susreti poput ovoga između Vlade i gospodarstvenika, ukoliko se nastave, napraviti veliki napredak. Dodali su kako je nakon ovakvog susreta važno zacrtati ciljeve, rokove i zaduženja i krenuti u realizaciju.

U drugoj panel raspravi na temu “Kreiranje pozitivnog poslovnog okruženja u ŽZH” sudjelovao je i predsjednik Vlade ŽZH Predrag Čović kao i resorni ministar.

Nakon dvije panel diskusije zaključeno je kako je potrebno poduzeti korake u smjeru uvođenja dualnog obrazovanja u srednje škole, kao i zajednički uputiti inicijative prema resornim institucijama na Federalnoj razini za smanjenje poreza i doprinosa na plaće radnika. Vlada je pozdravila inicijativu gospodarstvenika za osnivanje udruge poslodavaca na razini Županije.

Cilj ovakvih panel rasprava je kreiranje boljih uvjeta za daljnji razvoj gospodarstva ove Županije. Više u prilogu:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Isplata mirovina u FBiH ranije nego uobičajeno

Mirovine za mjesec studeni bit će isplaćene preko jedinstvenog računa riznice Federacije BiH u subotu, 2. prosinca u skladu sa Zakonom o MIO, objavio je Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje. Najniža mirovina za studeni iznosi 538,27 KM, a zajamčena 642,40 KM. Najviša mirovina ostvarena prema Zakonu o MIO […]

Pretplatite se