Preminula žena koja je nakon skokova sa Starog mosta pala niz stijene u Neretvu

admin
0 0
Read Time:48 Second

Pedesetpetogodišnja A. G. iz Mostara, koja se jučer teško povrijedila nakon što je pala niz stijene, a potom u rijeku Neretvu, nažalost podlegla je noćas u Županijskoj bolnici „Dr.Safet Mujić“, potvrđeno je za Avaz.

Usljed teških tjelesnih ozljeda došlo je do komplikacija njenog zdravstvenog stanja.

Kako je rekao za portal “Avaza” dr. Mehmed Haznadar, šef Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje KB “Dr. Safet Mujić”, reanimacijske mjere su započele u 21 sat, no, nažalost, usprkos naporima liječnika, ona je podlegla u 23:45 sati.

Nesretna žena je skokove promatrala u blizini ugostiteljskog objekta s pogledom na Stari most, a u jednom trenutku se, vjerovatno, poskliznula i nekoliko puta, prilikom pada, udarila u stijene, nakon čega je upala u Neretvu.

Brzom reakcijom ekipa Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar, koji, inače, brinu o sigurnosti natjecatelja, ali i Hitne pomoći, odvezena je čamcem do njihovih ambulantnih kola, a potom u bolnicu.

Na licu mjesta bili su i pripadnici Policijske uprave Mostar.

Avaz.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Dječaka (6) iz Belgije ugrizao poskok u NP Paklenica: Uhvatio se za granu, nije vidio da je na njoj zmija

Foto: Nacionalni park Paklenica/Facebook Šestogodišnjeg dječaka Thibautsa iz Belgije je prije pet dana ugrizao poskok dok je s obitelji šetao Nacionalnim parkom Paklenica. Kada su se nakratko zaustavili kod rijeke dječak se uhvatio za granu, no nije vidio da je tamo ležala zmija nakon čega je krenula utrka s vremenom. […]

Pretplatite se