Helez obećao novčanu nagradu vojnicima koji su izvukli unesrećenu posadu iz Jablaničkog jezera

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second
Ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez sa zamjenicima Slavenom Galićem i Aleksandrom Goganovićem primio je u posjetu pripadnike artiljerijskog bataljona iz sastava 4 pbr Oružanih snaga BiH na čelu sa pukovnikom Muhamedom Ganićem, koji su spasili unesrećenu posadu helikoptera koji je pao u Jablaničko jezero.
Bez razmišljanja unesrećenoj posadi helikoptera prvi su upomoć pritekli potporučnik Ahmed Opardija, kaplar Anel Gostevčić, vojnik 1. klase Dženan Ščuk, vojnik 1. klase Eldin Prevljak i vojnik Arnes Burić, a zahvaljujući njihovoj brzoj reakciji u padu helikoptera nije bilo ljudskih žrtava. “Nastavite raditi s entuzijazmom” Prijemu kod ministra prisustvovali su i načelnik Zajedničkog stožera OS BiH, generalpukovnik Gojko Knežević, te zapovjednik Operativnog zapovjedništva OS BiH generalmajor Mirzet Lubenović.
Ministar Helez poželio je srdačnu dobrodošlicu hrabrim pripadnicima OS BiH. “Vi ste bez razmišljanja pritekli upomoć i spasili nekoliko života, čestitam vam na tome. Znam da je bilo i negativnih komentara, ali ne osvrćite se, toga će uvijek biti. Nastavite raditi s entuzijazmom kao dosada i ostanite ponos naše države. Hvala vam u ime MO i OS BiH i svih nas”, kazao je Helez.
Ministar obrane BiH naglasio je da će pripadnici OS BiH biti novčano nagrađeni za svoju hrabrost i profesionalnost. “Najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava” Zamjenik Galić pripadnicima OS BiH se zahvalio za sve što rade, kazavši da su oni heroji i ponos države.
Zamjenik Goganović je naglasio da se ljudski životi ne mogu nadoknaditi ničim, zato je postupak pripadnika artiljerijskog bataljona iz sastava 4 pbr za svaku pohvalu. Načelnik ZŠ OS BiH, generalpukovnik Knežević čestitao je pripadnicima koji su bez razmišljanja pritekli upomoć unesrećenoj posadi helikoptera OS BiH.
“Najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava, jer sve je drugo nadoknadivo. Takve stvari se događaju i u najorganiziranijim sistemima ali moramo raditi na tome da nam se ne ponovi”, naglasio je general Knežević.
Bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Zaštićeni tradicionalni bosanskohercegovački proizvodi

Nakon okončanog postupka registracije u skladu s Pravilnikom o sustavima kvalitete za prehrambene proizvode, četiri tradicionalna bosanskohercegovačka proizvoda upisana su u Registar oznaka izvornosti i oznaka zemljopisnog podrijetla u Bosni i Hercegovini, koji vodi Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine. „Hercegovački ćupter“, „Semberski kupus“ i „Fojnički krumpir“ registrirani su […]

Pretplatite se