U Beogradu veliki prosvjed ‘Srbija protiv nasilja

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second


Foto: Fena/Nova.rs

U Beogradu se održavao novi prosvjed “Srbija protiv nasilja” koji organizira dio opozicije.

Poslije čitanja zahtjeva okupljeni građani krenuli su u šetnju od zgrade Skupštine Srbije, preko Ulice Kneza Miloša do mosta “Gazela”. Most je zatim bio blokiran za promet, kako su i najavili organizatori, prenosi RTS.

Na početku skupa, Iris Pavošević iz Narodne stranke pročitala je zahtjeve prosvjeda – momentalna smjena svih članova REM-a, hitno ukidanje reality programa i emisija koje promoviraju nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabranu štampanih medija koji svojim sadržajem promoviraju nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Takođe, traže, kako su naveli, smjenu rukovodstva RTS-a zbog emitiranja programa koji afirmiraju nasilje, kriminal i agresiju, oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i Happyu zbog, kako su naveli, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Zatražili su i smjenu ministra unutarnjih poslova Bratislava Gašića, šefa Sigurnosno informativne agencije Aleksandra Vulina, usvajanje ostavke ministra prosvete Branka Ružića i održavanje sjednice Skupštine Srbije na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Srbije, kao i sigurnisna situacija u toj zemlji u najkraćem mogućem roku.

Poslije pročitanih zahtjeva, okupljeni su se uputili ka mostu “Gazela” i dijelu međunarodnog auto-puta koji su blokirali.

Prosvjed organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, navodi RTS.

Skup pod istim nazivom “Srbija protiv nasilja” održan je i u ponedjeljak.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

VIDEO: Najveći most na Koridoru VC uskoro spaja obale Neretve

Foto: Screenshot/ YouTube Time će u Hercegovini biti izgrađeno novih 20 kilometara autoputa na Koridoru VC. Širokobriješka tvrtka Hering objavila je na Youtubu snimku iz zraka koja pokazuje da most Počitelj, kojeg gradi ova renomirana kompanija samo što nije spojen, javlja Hrvatski Medijski Servis. Radi se o najvećem mostu na […]

Pretplatite se