Kroz igru i edukaciju posuški prvašići obilježili Dan planeta Zemlje

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Da o potrebi zaštite, odnosno očuvanja životne sredine treba ukazivati od najmlađih nogu pokazao je današnji susret s prvašićima Osnovne škole Ivana Mažuranića U Posušju.
S velikom pozornošću i uvijek spremna dva prsta u zraku kad se tražio odgovor, pratili su kratko izlaganje o tome kako i sami mogu doprinijeti čišćem okolišu i zdravijem planetu. Animator je bio Jozo Kolobarić, savjetnik načelnika općine Posušje i dugogodišnji ekološki aktivist te zasigurno jedna od najpozvanijih osoba kada se govori ovom području.
Mališane je na osebujan način, koji im je mamio osmjehe na licu, učio osnovama ponašanja vezanim za očuvanje okoliša, a koje su ujedno i osnove bontona. Također su imali prilike saznati kako svaka stvar koja bi trebala završiti u smeću nije ujedno i otpad te što je to reciklaža. Prethodno, uz pomoć učiteljica, organizirana je i likovna radionica na temu očuvanja okoliša, a učenici najboljih radova nagrađeni su poklonima i pohvalnicama.

Kako je poznata praksa da se nove navike najbolje usvajaju kombiniranjem predavanja i igre, cijeli današnji program bio je upravo u tom znaku. Ako je suditi po tome da iza mališana na igralištu osnovne nije ostao niti jedan papirić, reklo bi se da je cilj već danas postignut. A, kao podsjetnik na ovaj događaj, uz lijepu uspomenu svi sudionici su sa sobom su ponijeli i praktičnu eko brošuru.
Ovdje nije bio kraj današnjim ekološkim aktivnostima. U krugu zgrade nove osnovne škole postavljen je kontejner za prikupljanje rabljene odjeće, drugi takve vrste na području Posušja. U kratkom razgovoru djelatnici tvrtke Vuprom pohvalili su svijest naših sugrađana koji su se u velikom broju uključili u prikupljanje i odlaganje odjeće na za to predviđeno mjesto, uz naglasak kako to rade iznimno pedantno, što je rijetkost za vidjeti u drugim sredinama.
Jozo Kolobarić je dodao kako je ovo prvi u nizu kontejnera koji će biti postavljeni na ovoj lokaciji za selektivno prikupljanje sirovina. Stoga je upućen poziv i svim žiteljima koji žive u blizini, ali i ostalima, da koriste ove eko “punktove” te tako i sami doprinesu čišćem okolišu.
Treba još reći kako su današnji događaj organizirali Općina Posušje i OŠ Ivana Mažuranića Posušje uz podršku načelnika Ante Begića, ravnatelja Stipe Bešlića, pomoćnice Službe za opću upravu Ivanke Arapović Galić, već navedenog savjetnika Joze Kolobarića i nastavnog osoblja škole, a povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Upozorenje Udruge banaka: Pripazite na ove 3 prevare da ne ostanete bez novca

S obzirom na učestale prevare, i Hrvatska udruga banaka (HUB) objavila je upozorenje i savjete građanima, a posebno onima starijim koji su često žrtve prevare, kako da prepoznaju prevarante. Iz HUB-a navode da su tri najčešće prevare: lažni pozivi i ulazak u stan, lažni mailovi u ime banaka i lažne […]

Pretplatite se