Inspekcija: Odbačeni medicinski otpad u Buškom jezeru nije štetan za okolinu

admin
0 0
Read Time:43 Second

Medicinski otpad koji je proteklih dana odbačen na obali Buškog jezera odnosno na razgraničenju općina Livno i Tomislavgrad ne predstavlja ekološku prijetnju lokalnoj zajednici.

Kako je za Fenu potvrdio direktor Uprave za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije Dubravko Kovačević, radi se o desetak kutija s vrećicama koje sadržavaju infuzije glukoze s intravenskim dodacima.
Po njegovim riječima, sav odbačeni medicinski otpad je prikupljen i zbrinut u Domu zdravlja Tomislavgrad te će biti u dogledno vrijeme uništen prema Pravilniku o upravljanju medicinskim otpadom.

Osim radnika Uprave za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije na teren su danas izašli i djelatnici MUP-a ovog kantona koji su obavili uviđaj te poduzeli druge istražne mjere s ciljem pronalaska počinitelja ovog dijela kao i porijekla odbačenog medicinskog otpada.
Inače, Župa svetog Ivana Krstitelja Podhum iz Livna prva je upozorila na ovaj ekološki incident, objavivši na svojoj Facebook stranici fotografije odbačenog otpada.

Fena

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Pogoršanje vremena u Bosni i Hercegovini

Bosnu i Hercegovu s utorka na srijedu zahvatit će novo jače naoblačenje i pad temperatura. U višim područjima i na planinama očekuje se snijeg.U večernjim satimau srijedu i u nizinama centralne i istočne Bosne je moguća susnježica ili snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Krajem dana i tokom […]

Pretplatite se