Srbi održali veliki skup u Kosovskoj Mitrovici, istaknuli zastave: “Borimo se goloruki”

Domagoj
0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

Danas se u Kosovskoj Mitrovici održava veliki skup kod spomenika knezu Lazaru.

Kako pišu tamošnji mediji, cijela Mitrovica okićena je srpskim zastavama, a na obližnjoj zgradi razvučena je trobojnica. Zastave, među kojima i one s natpisom “Ovo je Srbija”, postavljene su i u drugim gradovima na sjeveru Kosova.

Okupljenima su se između ostalih obratili dekanica Ekonomskog fakulteta Tanja Vujović, ravnatelj KBC-a Kosovska Mitrovica Zlatan Elek i sutkinja Ljiljana Stevanović.

“Borimo se goloruki, ali srcem prepunim ljubavi prema zemlji koja nas je iznjedrila. Živjela Srbija”, rekla je dekanica Vujović.

“I danas se naši saniteti zaustavljaju, zastrašuje se naše medicinsko osoblje, oduzeti su nam lijekovi, medicinska oprema, sanitetski materijal… Ništa nije vraćeno, a morali smo pisati i kazne. Prekršaj je što smo htjeli liječiti naše oboljele”, kazao je liječnik Elek.

Podsjetimo, skup je najavljen nakon posljednjih promjena koje su se dogodile nakon smjene kosovskog policijskog šefa Nenada Đurića. Njegova smjena popraćena je davanjem ostavke na sva mjesta u prištinskim institucijama, koja je jutros i službeno obavljena.

U međuvremenu je održana posebna sjednica vlade, a srpski predsjednik Vučić sastao se s veleposlanicima Rusije i Kine, a potom i s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve, s kojima je razgovarao o odredbama Briselskog sporazuma.

Kosovski premijer Albin Kurti optužio je Beograd da destabilizira situaciju, a Srbe pozvao da ne napuštaju kosovske institucije, nakon što su oni priopćili da izlaze iz vlade i kosovskih tijela, pravosuđa i policije, dobivši potporu srpske premijerke Ane Brnabić.

Kurti je optužio Beograd da nije pričekao ni rok od tri tjedna, na koliko je njegova vlada odgodila uručivanje opomena zbog odbijanja Srba da prihvate preregistriranje vozila sa srpskim tablicama na kosovske (RSK), već je odmah počeo destabiliziranje situacije na terenu.

Kurti je, prema izvješćima lokalnih medija, poslije odluke kosovskih Srba da napuste kosovske institucije, ocijenio da je srpski predsjednik Aleksandar Vučić prevario SAD i EU.

“Jasno je o čemu se radi. Predsjednik Srbije je prevario i razočarao Amerikance i Europljane. On se često sastaje i koordinira s ruskim veleposlanikom u Beogradu i Srbija postaje oruđe u rukama Kremlja”, napisao je Kurti na Facebooku.7

Vrisak.info/protv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

HDZ danas razgovara o formiranju vlasti: Što do sada znamo o dogovorima

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ BiH) održava danas sjednicu Predsjedništva stranke na kojoj će raspravljati o implementaciji izbornih rezultata. Sjednica će se održati u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, s početkom u 11:00 sati i bit će to prvi službeni razgovori HDZ-a o planovima za uspostavljanje vlasti. Kako bi put za […]

Pretplatite se