PROMJENE STUPAJU NA SNAGU

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Nova uredba EU nalaže da svi novi automobili od 7. srpnja 2024. moraju biti opremljeni brojnim novim sustavima pomoći, uključujući upozorenje na prekoračenje brzine. Ovo će biti obvezno samo za nove modele, koji će biti predstavljeni ove godine, ne i za modele koji su od ranije na tržištu. Oni će sustave morati uvesti prilikom idućeg redizajna ili predstavljanja novog modela.

Obvezno upozorenje za prekoračenje brzine

Podaci o nesrećama pohranjuju se lokalno u vozilu u zatvorenom i anonimiziranom sustavu. Budući da je crna kutija obavezna za sva novorazvijena vozila od prošlog srpnja, već danas je ugrađena u brojne nove automobile.

Pomoć pri kočenju u nuždi: Ovo se odnosi na automatski operativni sustav koji može samostalno prepoznati opasne situacije i zatim automatski zakočiti vozilo kako bi se izbjegle ili ublažile nesreće.

Svjetlo za automatsko kočenje u nuždi: Kako bi odgovaralo pomoćniku za kočenje u nuždi, mora postojati i svjetlo kočenja u nuždi na stražnjem dijelu vozila, koje pokazuje da je započelo snažno kočenje.

Upozorenje na umor: Ovaj sustav je namijenjen za praćenje budnosti vozača i izdavanje upozorenja. To može biti, primjerice, akustična ili vizualna poruka koja od vas traži da napravite pauzu od vožnje.

Asistent za vožnju unatrag: Kako bi se osiguralo da ne dođe do nezgoda pri vožnji unatrag, također su potrebni pomoćnici koji detektiraju osobe ili predmete iza vozila.
Upozorenje o napuštanju prometne trake (lane assist): Sustav potpore koji detektira kad automobil prijeđe u drugu prometnu traku i pomaže vozaču da ostane u svojoj traci.

Alcolock u pripremi: Novo sučelje za imobilizatore osjetljive na alkohol, takozvane Alcolocks, također postaje obavezno. U budućnosti će se imobilizatori jednostavno morati naknadno ugraditi.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U prihvatnim centrima u BiH trenutno oko 1.400 migranata

U četiri privremena prihvatna centra u Bosni i Hercegovini trenutačno boravi oko 1.400 osoba, a situaciju u pogledu smještaja migranata u BiH u Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM) karakteriziraju kao stabilnu. Posljednjih godina pokazalo se da je u porastu broj migranata koji regularnim putem ulaze u BiH ili iz nje […]

Pretplatite se