Prije 31 godinu Franjo Tuđman otvorio obnovljenu širokobriješku Gimnaziju

admin
0 0
Read Time:54 Second
Na današnji dan prije 31 godinu predsjednik Republike Hrvatske Franjo Tuđman svečano je otvorio obnovljenu zgradu Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu.

Tog 19. svibnja 1993. godine, na svečanosti kojoj je nazočilo više tisuća ljudi, predsjednik Tuđman presjekao je vrpcu te otvorio zgradu Gimnazije kojoj je to bila treća rekonstrukcija.

Na početku svečanosti okupljene je pozdravio profesor Stanko Jurilj. Poslije obilaska Gimnazije Tuđman imao je razgovore s članovima predsjedništava HDZ-a BiH i Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.

Na velebnoj svečanosti, osim Franje Tuđmana, mnoštvu okupljenih su se obratili ministar obrane Republike Hrvatske Gojko Šušak i predsjednik HZ Herceg-Bosne Mate Boban.

Nakon svečanosti u Širokom Brijegu, Tuđman je obišao Grude, Posušje, Tomislavgrad i Livno što mu je ujedno bio i prvi službeni posjet HZ Herceg-Bosni.

Zgradu Gimnazije očekuje četvrta, ali ovoga puta potpuna, rekonstrukcija s obzirom da je njezino krovište i potkrovlje izgorjelo u požaru u siječnju 2024. godine.

Radovi na obnovni još nisu počeli, a učenici Gimnazije i Srednje strukovne škole nastavu pohađaju u Drugoj odnosno Prvoj osnovnoj školi i to stalno u drugoj smjeni.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Sljedeće godine se uvodi devetogodišnja škola, objavljen plan. “Ovo je štetno”

Prijedlog odluke Nacionalnog kurikuluma predškole, kojim se od 2025. namjerava uvesti devetogodišnja škola, izazvao je pretežno kritike u javnoj raspravi u kojoj se javili brojni stručnjaci u tom području, tražeći njegovo povlačenje jer smatraju da je manjkav, štetan i neprovediv. Riječ je o prijedlogu Ministarstva znanosti i obrazovanja kojim se […]

Pretplatite se