Europa se suočila s drugom najtoplijom zimom ikada

admin
0 0
Read Time:45 Second

Ova je zima druga najtoplija na europskom kontinentu, prema podacima Europskog programa posmatranja Zemlje “Copernicus”.


Foto:Pixabay.com

Copernicus, koji koristi sustav satelitskog praćenja, rekao je da su temperature znatno iznad normale u dijelovima istočne i sjeveroistočne Europe.Veći dio Europe iskusio je toplije temperature zraka od normalnih u veljači u usporedbi s referentnim razdobljem od 1991. do 2020., navodi se.

Najznačajnija područja toplija od prosjeka bila su u Norveškoj i Švedskoj, regiji Svalbard i regijama koje graniče s Crnim morem u sjeverozapadnoj Rusiji, prema Copernicusu.
Također, “peta najtoplija veljača od 1884.” dogodila se u Velikoj Britaniji, navodi se. S druge strane, lokacije u Turskoj, Pirenejskom poluotoku i Kavkazu imale su temperature koje su bile ispod mjesečne normale.
U međuvremenu se količina morskog leda na Antarktiku smanjila na najnižu tačku u 45 godina. Zabilježeno je osmu godinu zaredom da se ledena ploča topi brže od tipičnog minimuma veljače.

Klix.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Mostar: Bomba na igralištu škole

Neeksplodirano ubojito sredstvo je pronađeno u dvorištu Srednje medicinske škole sestara milosrdnica u Mostaru, zbog čega nastava jutros nije počela prema planiranom rasporedu. Kako Bljesak.info saznaje s terena, u dvorištu škole nalazi se neeksplodirana bomba. Prema prvim informacijama, riječ je o ručnoj bombi. Bombu je kako je rečeno uočio domar […]

Pretplatite se