Prisegnuli novi policajci i policajke u HNŽ – u

admin
0 0
Read Time:2 Minute, 10 Second
Nakon šest godina održana je svečanost na kojoj je 130 policajaca MUP-a HNŽ-a prisegnulo da će se pridržavati Ustava i Zakona.
”Dugo smo čekali ovaj trenutak mnogo truda i vremena je uloženo i napokon smo dočekali promociju”, rekla je u izjavi za medije nova policajka Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.
Prisegu su dali pred ministrom unutarnjih poslova HNŽ-a Marijom Marićem i komesarom policije Robertom Perićem. Posljednji prijem policajaca u HNŽ-u bio je 2018. godine, a s ovim pojačanjem MUP polako počinje puniti redove, koji su se godinama praznili.
Novi policajci ističu kako nakon obuke jedva čekaju na teren, jer se vjeruju u praksi više nauči. ”Na praksi se sigurno više nauči, odlično iskustvo sam imala u zadnja dva mjeseca, a na obuci su kolege uvijek bile u pripravnosti”, rekla je nova policajka, dodajući kako joj je oduvijek bila želja biti u policiji.
Novi policajac Ivo Soldo kaže da je ponosan i drago mu je što je bio izabran među 315 ljudi, pa je sada među najboljim kadetima. ”Dugo sam ovo želio, još kao dijete htio sam biti policajac, čak sam na pravnom fakultetu završio kriminalistički i sigurnosni menadžment i nadam se da će i to kroz koju godinu imati većeg smisla”, rekao je Soldo.
Hvaleći obuku na akademiji koja mu je bila kao dodatni povratak na pripravnički staž koji je ranije radio, i Soldo vjeruje da je praksa ‘sve’, jer teorija bez prakse nema smisla. Hercegovačko-neretvanska županija već godinama se bori s nedostatkom policijskih službenika. Godine zanemarivanja i političkih blokada teško je brzo nadoknaditi, no krenulo se dobrim putem.
Na nedavnoj konferenciji za medije šef policije u HNŽ-u Robert Perić je naglasio da su rezultati rada koje postiže Uprava policije jako dobri s obzirom na to da im nedostaje 411 policijskih službenika. ”Sve što postižemo, postižemo s vrlo malim brojem ljudi. Stoga mislim da je situacija jako dobra i dajemo sve od sebe”, poručio je on.
Ministar MUP-a HNŽ Marijo Marić je tada je istaknuo da postoji manjak policijskih službenika u županiji, ali je naglasio da su neki od partnera u vlasti, koji sada kritiziraju stanje, zapravo ranije usporavali reformu i restrukturiranje Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).
Marijo Marić Naglasio je da se zbog nedostatka kadra oslanjaju na stručnost i iskustvo starijih policajaca. Na pitanje tko je odgovoran za ovakvo stanje i kada će MUP moći raditi punim kapacitetom, ministar je rekao da ne treba tražiti pojedinačne krivce, već uopćeno stanje. Procjenjuje da će stanje biti zadovoljavajuće tek za 15-20 godina, kada će se vratiti puna prisutnost policije na terenu, poput patrolnih policajaca i biciklista.
Bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

POTPISANI UGOVORI O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PROJEKATA OD POSEBNOG INTERESA ZA HRVATE U BIH

U cilju pružanja potpore povratku i održivom ostanku Hrvata u Bosni i Hercegovini, unaprjeđenju kvalitete života i stvaranju uvjeta za održivi rast i razvoj, Vlada Republike Hrvatske je donijela Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod […]

Pretplatite se