Milijun maraka sigurnim kućama i skloništima u FBiH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike objavilo je Javni poziv za dodjelu sredstava neprofitnim organizacijama koje rade na provedbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Ova sredstva, u ukupnom iznosu od 1.000.000 KM, namijenjena su za pružanje socijalnog zbrinjavanja i podrške žrtvama obiteljskog i rodno zasnovanog nasilja, priopćeno je iz Ministarstva.

Cilj poziva je osigurati financijsku podršku organizacijama koje pružaju smještaj i podršku žrtvama obiteljskog i rodno zasnovanog nasilja. Sredstva su predviđena za minimalno 300 žrtava koje će tijekom 2024. godine biti smještene u sigurne kuće ili skloništa. Ova sredstva će značajno doprinijeti provedbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, omogućavajući neprofitnim organizacijama da nastave pružati društvu vitalne usluge podrške.

Posebno želimo istaknuti važnost podrške organizacijama koje pružaju pomoć žrtvama obiteljskog i rodno zasnovanog nasilja. Ove organizacije igraju važnu ulogu u pružanju sigurnog utočišta i rehabilitacije žrtvama, te su stoga kontinuirana podrška i financiranje njihovog rada od vitalnog značaja, izjavio je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, te ujedno podsjetio da podrška organizacijama koje pružaju pomoć žrtvama obiteljskog i rodno zasnovanog nasilja nije samo zakonska obaveza, već i moralni imperativ.

Istaknuo je da su te organizacije temelj borbe protiv nasilja i da osiguravaju da žrtve dobiju potrebnu pomoć i zaštitu.

Naša obaveza je osigurati dovoljno resursa kako bi one mogle nastaviti nesmetano raditi svoj posao koji je u svakom smislu obaveza društva i sustava. Nastavit ćemo i dalje pomagati i podržavati rad sigurnih kuća u FBiH, a već ove godine imamo iznos povećan sa 500.000 na milijun KM. U odnosu na 2022. kada je iznos za zbrinjavanje žrtava u sigurnim kućama bio 250.000, ova godina s milijun KM pokazuje da naša podrška nije na riječima već na djelima, podvukao je.

Na poziv mogu aplicirati sigurne kuće i skloništa koja djeluju na području Federacije BiH i koja pružaju privremeni smještaj žrtvama rodno zasnovanog i nasilja u obitelji.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike poziva sve kvalificirane organizacije da se prijave i iskoriste ovu priliku za dodatnu podršku u njihovom rad, priopćeno je.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Sjajna vijest za Hrgovića. Sutra se ipak bori za pojas

UPRAVO je objavljeno da će se Filip Hrgović i Daniel Dubois sutra ipak boriti za IBF-ov pojas. Ovo je velika vijest jer bi Hrgović u slučaju pobjede dobio pojas, makar on bio privremen. Trajala je polemika o tome je li sutrašnji meč za IBF-ov naslov ili nije jer Usiku pojas […]

Pretplatite se