Kako znati kupujete li domaće rajčice? Na ove stvari uvijek obratite pažnju

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second
Kad ljeto pokaže svoju moć , te temperature narastu visoko, nema boljeg osvježenja od prave domaće rajčice!
Nema ništa bolje od sočne, domaće rajčice tijekom vrućih ljetnih dana, zar ne? No, da bi kupili pravu domaću rajčicu, potrebno je obratiti pažnju na neke stvari o kojima ćemo pričati u nastavku. Pa krenimo!

Nepravilan oblik

Domaće rajčice su poznate po svom nepravilnom obliku. Ako ih vidite u trgovini, možete biti sigurne da su zaista organski uzgojene. Rajčice koje imaju gotovo savršen oblik, sigurno nisu domaće te bi ih uvijek trebali izbjegavati.

Pukotine

Pukotine na rajčicama su još jedan dobar znak domaće kvalitete. Možda ne izgledaju lijepo s pukotinama na sebi, no možete biti sigurni da se radi o potpuno organski uzgojenom povrću.

Miris i okus

Pravu domaću rajčicu možete prepoznati po jakom mirisu zemlje. Također, kad od nje napravite salatu i kušate je, osjetit ćete punoću okusa koje ima samo domaće povrće. Takve rajčice su ukusne i s njima je svako jelo čisti gurmanski užitak.

Birajte rajčice u sezoni

Ako tražite domaću rajčicu, pobrinite se da kupujete one u sezoni, odnosno od kasnog proljeća do rane jeseni. Sve prije ili poslije izbjegavajte jer se može raditi o umjetno uzgojenim plodovima.

Čvrstoća i težina

Ono što razlikuje domaću od umjetno uzgojene rajčice je njihova čvrstoća i težina. Ona domaća bi trebala biti čvrsta li ne previše. Također, organski uzgojena rajčica treba biti teža nego što izgleda jer to pokazuje da je puna soka.
bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Jačanje prekogranične suradnje Hrvatske i BiH: Dodijeljeno 88 ugovora u vrijednosti od 4.2 milijuna eura

– Radi se o 4.2 milijuna eura sredstava koja će biti dodijeljena, a krenulo se sa skromnih 800 000 eura 2021.- podsjetio je ministar Erlić, obećavši kako će se taj program i ubuduće povećavati. U Mostaru je u ponedjeljak upriličena dodjela 88 ugovora o financiranju u sklopu Programa prekogranične suradnje […]

Pretplatite se