Izračun prosječne BiH plaće

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za travanj 2024. godine u Federaciji BiH iznosila je 1.364 KM i nominalno je viša za 2,2 posto, a realno je viša za 2,0 posto, u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za travanj 2024. godine nominalno je viša za 10,6 posto, a realno je viša za 9,3 posto.

U travnju 2024. u odnosu na ožujak 2024. godine je došlo do povećanja plaća u svim djelatnostima. Najveće povećanje prosječne mjesečne isplaćene neto plaće zabilježeno je u djelatnostima: Informacije i komunikacije za 7,7 posto, Financijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja za 6,3 posto i Vađenje ruda i kamena za 4,1 posto, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća po zaposlenom za travanj 2024. godine u Federaciji BiH iznosila je 2.125 KM i nominalno je viša za 2,3 posto, a realno viša za 2,1 posto u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća po zaposlenom za travanj 2024. godine nominalno je viša za 11,1 posto, a realno viša za 9,8 posto.

Podjsećamo da sindikalna potrošačka korpa, koju je Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine izračunao za svibanj ove godine, iznosi 2.950,10 KM.

Hercegovina.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Marko je pružio podršku Vatrenima i poručio im "Donesite to zlato doma"!

“Pozdrav ljudi, pozdrav vatreni. Samo da uzmem trenutak da vam poželim sreću. Donesite to zlato doma. Ja nisam uspio, ali vi sigurno hoćete”, rekao je pjevač za RTL Danas. Naš ovogodišnji predstavnik na Euroviziji Baby Lasagna javio se uoči početka Europskog prvenstva u Njemačkoj i vatrenima uputio poruku. “Pozdrav ljudi, […]

Pretplatite se