LIVNO:Obilježavanje 150 godina sestara milosrdnica

admin
0 0
Read Time:49 Second

Ove godine, 28. lipnja, proslavit ćemo 150-godišnju vjernost Bogu i narodu sestara milosrdnica u Livnu.

Osnovna škola sestara milosrdnica u Livnu sedam je desetljeća (1874-1944) djelovala u različitim okolnostima (društvenim, političkim i kulturnim).

Svjedočila o smjenama različitih vlasti: počela u Otomanskom Carstvu, nastavila u Austro-Ugarskoj Monarhiji, Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, pa u Kraljevini Jugoslaviji.

Nakon 2. svjetskog rata, koji je svima donio različite terete života, pa tako i sestrama, koje su bile primorane napustiti samostan, livanjska čs. Nada Cvitan odlučuje ostati u samostanu te njenom zaslugom i hrabrim činom, sestre ostaju i djeluju u Livnu.

U sklopu ove svečanosti, upriličit će se i otkrivanje “Zdenac milosrđa”, u čast sestre Bogoljube Lucije Jazvo, koja je “svijetlo njihove družbe”.

Naime, sestra Bogoljuba za svoga života činila je mnoga plemenita djela te je vodila bolnicu sestara milosrdnica i spašavala mnoge živote, bez obzira na njihovu vjeroispovijest i naciju.

O cijeloj svečanosti donosimo prilog.

 

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

EMISIJA: POLITIČKI SAT- GOST GRADONAČELNIK GRADA LIVNA DARKO ČONDRIĆ

Darko Čondrić, dr. med. specijalist radiolog koji u livanjskoj bolnici radi od 2005. godine na odjelu za Radiologiju i dijagnostiku, te godinu kasnije i kao šef tog odjela. Kontinuirano sudjeluje u brojnim domaćim i stranim kongresima iz struke kao i tečajevima. Stalni je sudski vještak medicinske struke. Vanjski je suradnik […]

Pretplatite se