DRUGO IZDANJE TRNJAK FESTA U LJUBUŠKOM

admin
1 0
Read Time:57 Second

JEDINSTVENA MANIFESTACIJA POSVEĆENA TRNJKU OKUPILA BROJNE VINARE I VINOLJUPCE.

U Ljubuškom u prekrasnom ambijentu Gradskog parka, u Subotu 22.06.2024. godine održao se 2.Trnjak Fest.

Manifestacija koja je okupila 26 vinarija iz Hercegovine i Dalmatinske zagore kako bi predstavile vrhunska vina od rijetke autohtone crvene sorte vinove loze – Trnjak.

Gosti festivala su imali priliku uživati u širokom spektru vrhunskih vina, te također dublje upoznati sortu Trnjak kroz stručna predavanja, kulinarskim delicijama i izvanrednom glazbenom programu koji su obogatili Hana Paraušić na harfi, Anastasia Kaptelova kao vokalna solistica te Ivan Džajić na kontrabasu.

Predsjednik Udruge vinogradara i vinara Ljubuški, Zdenko Milas u svom govoru rekao je kako je Trnjak već stoljećima simbol hercegovačkog vinogradarstva i da je on prilika za promociju kulturne baštine i tradicije vezane uz ovu prepoznatljivu sortu vinove loze, te naglasio važnost događaja za lokalnu zajednicu i regiju.

Ovogodišnji festival je još jednom potvrdio svoju rastuću važnost na vinskoj mapi Bosne i Hercegovine i očuvanju i popularizaciji lokalne vinogradarske ponude, te je bio prilika za slavlje kulture i naslijeđa povezanog s Trnjkom.

Pogledajte što su naše kamere zabilježile.

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Slika s Modrićem koja će obići planet

Nakon utakmice Modrić je bio u suzama, svjestan da mu je propala zadnja prilika da s Hrvatskom osvoji trofej na velikom turniru. Hrvatski kapetan Luka Modrić, teško je podnio to što je Hrvatska protiv Italije golom u osmoj minuti sudačke nadoknade vrlo vjerojatno ostala bez prolaska skupine na Euru. Postigao […]

Pretplatite se