MOSTAR: U PLANU IZGRADNJA NOVIH VRTIĆA

admin
0 0
Read Time:44 Second

Deset od ukupno 16 privatnih vrtića u Mostaru ispunilo je zakonske uvjete, čime će 850 djece imati pravo na subvenciju od Grada Mostara, čime se nastoji olakšati roditeljima. Istovremeno, povećan broj djece zahtijeva veće kapacitete, pa je planirana izgradnja novih gradskih vrtića u Mostaru.

Unatoč ovom napretku, liste čekanja za mostarske gradske vrtiće i dalje su duge, čak i nešto veće nego proteklih godina.

“Mislim da bi vrtić trebao biti završen u sljedećih godinu i pol dana, maksimalno do dvije. Vrijednost vrtića je 2,5 milijuna maraka. Za prvu fazu izdvojeno je iz proračuna Grada Mostara 700 tisuća maraka”, izjavio je za RTV HB Stanko Ćosić, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Mostara.

Podnošenje prijava za upis djece u programe Ustanove za pedagošku 2024./2025. godinu u Gradskim vrtićima Mostar ove se godine po prvi put odvijalo elektronskim putem, čime su smanjena čekanja roditelja pri upisu.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

USAID-ov Program podrške u zaštiti ljudskih prava u BiH

Ovaj fond nudi nove mogućnosti za poduzetnike iz marginaliziranih i ugroženih grupa, uključujući samohrane roditelje, osobe s invaliditetom, dugoročno nezaposlene osobe, osobe u nepovoljnoj materijalnoj situaciji, nezaposlene mlade osobe do 35 godina starosti i ljude iz ruralnih područja, da pokrenu i vode lokalne biznise koji će povećati njihovu nezavisnost i […]

Pretplatite se