Mostarske balerine prve u regiji osvojile nagradu na najmasovnijem natjecanju na svijetu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Od 26. lipnja do 6. srpnja 2024. u Pragu (Češka Republika) je održano veliko finale Dance World Finals Prague 2024, koje svake godine okuplja oko 10.000 finalista sa svih kontinenata svijeta. Tome prethode kvalifikacije u kojima je ove godine učestvovalo 66 država i oko 120.000 djece i omladine, gdje samo najbolji mogu u finale, a budno ih čeka čak 37 sudaca, koji u različitim plesnim kategorijama daju svoj sud.

Umjetnička direktorica Balet Mostar Arabesque, Arleta Ćehić, prof. baletne pedagogije, izjavila kako je Balet Mostar Arabesque ove godine na kvalifikacije prijavio sedam koreografija i svih sedam je prošlo u finale.

“Već nam je to bila dovoljna potvrda da smo, u okviru svojih skromnih logističkih gabarita, na dobrom putu, ali smo se ipak prijavili i na finale. I desilo se čudo, mostarske labudice su u kategoriji Ballet Small Group do 9 godina, osvojile skoro nedostižno treće mjesto i brončanu medalju! Nikada niti jedna baletna grupa iz zemalja okruženja nije u Finalu DWC-a osvojila brončanu medalju”, rekla je Ćehić.

Inače, Mostarske balerine su u proteklih godinu dana i na drugim natjecanjima osvojile prestižna priznanja: na International Ballet Competition “Ana Pavlova” 2023. u Haagu Prvo mjesto, te treće mjesto na International Dance Taletnt Competition Italy ( IDTCI) 2023.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

HUMAC: Svoje prve redovničke zavjete položili su sedmorica novaka

U nedjelju 7. srpnja pod večernjom svečanom sv. Misom ispred vanjskog oltara na Humcu, svoje prve redovničke zavjete položili su sedmorica novaka iz dviju franjevačkih provincija: Hercegovačke franjevačke provincije i Franjevačke provincije svetog Križa Bosne Srebrene. Za Franjevačku provinciju Bosnu Srebrenu: Fra Toni Divković (Župa sv. Franje Asiškoga – Šikara) […]

Pretplatite se