Određeni uvjeti za prestanak radnog odnosa za policijskog službenika

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Kako je navedeno u obrazloženju, Zakonom o policijskim službenicima FBiH utvrđeni su uvjeti za prestanak radnog odnosa za policijskog službenika. Jedan od uvjeta za prestanak radnog odnosa je kada policijski službenik ispuni uvjete za stjecanje prava na mirovinu. S obzirom da prestanak radnog odnosa policijskog službenika koji je utvrđen u članu 122. točka 3. Zakona o policijskog službenika FBiH nije usklađen sa odredbama Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju FBiH neophodno je izvršiti izmjenu ove odredbe Zakona o policijskim službenicima FBiH kako bi se ostvarivanje prava policijskih službenika, odnosno ostvarivanje prava i mirovinskog invalidskog osiguranja moglo ostvarivati u skladu s važećim propisima koji to pitanje uređuju.

Danas utvrđenim Prijedlogom zakona mijenja se član 122. točka 3., na način da policijskom službeniku prestaje radni odnos kada navrši 65 godina života i najmanje 15 godina staža osiguranja odnosno najmanje 20 godina mirovinskog staža ili kada navrši 40 godina staža osiguranja bez obzira na godine života, osim za policijskog službenika koji bude imenovan za direktora uprave policije ili zamjenika direktora uprave policije, a kojem radni odnos prestaje sa istekom mandata u skladu sa Zakonom o unutarnjim poslovima FBiH.

Ovom izmjenoma su pojednopstavljeni uvjeti u pogledu izbora direktora i zamjenika direktora Federalne uprave policije, priopćeno je iz Vlade FBiH.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Ante Tadić održao sastanak sa zamjenikom šefa misije OESS – a u BiH Thomasom Buschom

Ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Ante Tadić sa suradnicima održao je u četvrtak 18. srpnja 2024. godine radni sastanak s članovima Misije OSCE-a u BiH. Na samom početku zamjenik šefa Misije u BiH Thomas Busch je predstavio rad Misije u području obrazovanja. Jedna od glavnih tema o […]

Pretplatite se