SIP donio odluku o rasporedu zastupnika iz županija u Dom naroda

Domagoj
0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

Središnje izborno povjerenstvo večeras je donijelo odluku o rasporedu zastupnika iz županija u Dom naroda Parlamenta FBiH, prenosi FENA.

Po novom zakonu, Hercegovačko-neretvanska županija dat će devet zastupnika – pet iz reda hrvatskog naroda, dva iz srpskog te po jednog iz reda Bošnjaka i Ostalih.

Iz Hercegbosanske županije dolaze tri zastupnika iz reda hrvatskog naroda, četiri iz reda srpskog, dok Bošnjaci i ostali daju po jednog.

Zapadnohercegovačka županija iz reda hrvatskog naroda daje četiri zastupnika, a Bošnjaci, Srbi i Ostali daju po jednoga.

Iz Srednjobosanske županije dolaze četiri zastupnika iz reda hrvatskog naroda, dva iz bošnjačkog, te po jedan iz srpskog i iz reda Ostalih.

Unsko-sanska županija dat će tri zastupnika iz reda bošnjačkog naroda, tri iz reda srpskog, te po jednog iz reda Hrvata i Ostalih.

Iz Zeničko-dobojske županije u Dom naroda dolaze četiri zastupnika iz bošnjačkog naroda, dva iz hrvatskog, dva iz srpskog i jedan iz reda Ostalih.

Iz Bosansko-podrinjske županije po jednog zastupnika daju Bošnjaci, Hrvati, Srbi i Ostali, a identičan je slučaj i sa Posavskom županijom.

Županija Sarajevo delegira četiri zastupnika iz reda bošnjačkog naroda, pet iz srpskog, jednog iz hrvatskog i dva iz reda Ostalih.

Iz Tuzlanske županije dolazi pet zastupnika Bošnjaka, tri Srbina, jedan Hrvat i jedan iz reda Ostalih.

Na večerašnjoj sjednici SIP-a odluka nije donesena jednoglasno.

Naime, za podjelu mandata prema odluci visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta nisu bili predsjednik SIP-a Suad Arnautović i član Ahmed Šantić.

U obrazloženju, Šantić je ranije kazao da ne može podržati ove akte dok ne bude donesena odluka Ustavnog suda BiH.

TC
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Snijeg pao u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj, a evo kad se očekuje i u BiH

Prvi ovosezonski snijeg već je prekrio Austiju, Sloveniju. Još prošli tjedan na Zavižanu u Hrvatskoj su pale prve pahulje snijega. Ubrzo je sve bilo pokriveno prvim bijelim sniježnim pokrivačem. Što se tiče Slovenije, barem njezin najviši planinski dio, osvanuo je danas pod snježnim pokrivačem. Bijeli nanosi snimljeni su na Kredarici, […]

Pretplatite se