Hrvatska ima prvu medalju u Parizu: Miran Maričić ostvario vrhunski rezultat

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

Hrvatski strijelac Miran Maričić donio je prvu medalju Hrvatskoj na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je u ponedjeljak u finalu zračne puške na 10 m osvojio broncu, dok je Petar Gorša zauzeo šesto mjesto.

Miran Maričić je za broncu pucao 230 krugova, drugi je bio Šveđanin Victor Lindgren (251.4), a zlatni Kinez Sheng Lihhao (252.2).

Maričić je nakon prve serije od pet hitaca bio drugi s 52.8 krugova, a Gorša šesti s 51.8 bodova. Maričić je bio drugi i nakon druge serije, a ostao je hladnokrvan u samoj završnici kada se odlučivalo o medaljama.

Ovo nam je četvrta medalja u streljaštvu nakon Snježane Pejčić (zračna puška 10 m, bronca, 2008.), Giovannija Cernogoraza (trap, zlato, 2012.) i Josipa Glasnovića (trap, zlato, 2016.)

U zadnjem hicu je pogodio samo 9.9 krugova, pa nije uspio dohvatiti srebro, ali će dostojno proslaviti prvu hrvatsku olimpijsku medalju u zračnoj pušci od Snježane Pejčić i Pekinga 2008.

Gorša, kojem su ovo četvrte olimpijske igre, nakon 16 hitaca je završio natjecanje sa 165.6 pogođenih krugova.

Maričić je u vrhu svoga sporta već dugo, a nakon Tokija ovo su mu druge Igre na kojima je nastupio. Put do Francuske nije bio lagan. Vrlo je teško u streljaštvu doći do kvote, puno teže nego napraviti olimpijski nastup uz još 30-ak strijelaca koji su to uspjeli po svjetskim ili kontinentalnim ključevima. Dovoljno je reći da je na većini natjecanja koja su bila kvalifikacijska medalja bila uvjet, a to je vrh vrhova u sportu, a Svjetski kupovi kao uvjet jednostavno su izbačeni iz sustava.

Olimpijsku kvotu ostvario je gađajući trostav na Europskom prvenstvu kojem je domaćin bio Osijek. Malo je neobično bilo, jer se Maričić usprkos odličnom nastupu nije izborio za nastup u finalu u koje ide osam najboljih. On je bio na 11. mjestu, ali su se ‘karte‘ tako složile da je i s tom pozicijom izborio olimpijsku kvotu. Razlog, neke zemlje su već imale iste, pa njihovi aduti nisu bili u igri, a bilo je najvažnije biti odmah iza njih i Miran Maričić je to uspio.

izvor: Hrvatska Republika Herceg-bosna

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

ODRŽANA 24. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA GRUDE

U novim prostorijama vijećnice danas je održana 24. sjednica Opčinskog vijeća Grude, na kojoj se između ostalog razmatralo izvješće o izvršenju proračuna općine Grude za razdoblje od 01.siječnja do 30.lipnja tekuće godine.

Pretplatite se