U IMOTSKOM OBILJEZENA 33. OBLJETNICA UTEMELJENJA 115. IMOTSKE BRIGADE

admin
0 0
Read Time:48 Second

Dana 29.srpnja, obilježena je 33. obljetnica utemeljenja 115. brigade HV Imotski  u Imotskom.

Na samom početku su na spomen križ na Topani položeni vijenci i upaljene svijeće za poginule pripadnike te brigade, kao i za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu. Vijence su položili i izaslanstva Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog Sabora, Hrvatske vlade, Ministarstva branitelja, te izaslanstva brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici susjednih Bosansko-hercegovačkih općina, kao i izaslanstva grada Dubrovnika, Splita, Drniša, predstavnici udruga iz Makarske, Splita, HOS-a, predstavnici Imotske županije, predstavnici općina Imotske krajine, Koordinacije udruga branitelja Imotske krajine, Udruge Imotski sokolovi i mnogi drugi.

Odrješenje na spomen križu podario je imotski župnik fra Zoran Kutleša, a nakon toga služena je i misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 115. brigade u župnoj crkvi svetoga Franje u Imotskom, te je uslijedilo zajedničko druženje članova 115.brigade HV i njihovih brojnih suboraca i prijatelja.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

31 GODINA OD ZLOČINA NA STIPIĆA LIVADI ZA KOJI NITKO NIJE ODGOVARAO

OBILJEŽENA 31. OBLJETNICA POKOLJA HRVATA NA STIPIĆA LIVADI I DOLJANIMA Takozvana Armija BiH je 28. srpnja 1993. tijekom upada u Doljane likvidirala, ponajviše koristeći hladno oružje, 17 Hrvata u Doljanima, a zatim i 22 osobe na Stipića livadi. Tada je zaklano ili ustrijeljeno 39 civila i vojnika u jednome od […]

Pretplatite se