MEĐUNARODNI OLIMPIJSKI ODBOR: Objašnjenje zašto muškarci mogu mlatiti žene u boksu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Međunarodno olimpijski odbor odlučio je na turniru ženskog boksa na Olimpijskim igrama u Parizu odobriti nastup dvjema boksačicama koje su prošle godine suspendirane sa Svjetskog prvenstva jer se smatra da su biološki muškarci. Radi se o Imane Khelif iz Alžira i Lin Yu-Ting s Tajvana.

Kelif i Yu Ting tada su suspendirane po odluci Međunarodne boksačke federacije (IBA), koja rukovodi najvećim natjecanjima u ovom sportu. U međuvremenu, došlo je do pogoršanja odnosa između MOO-a i IBA-e, zbog čega je IBA isključena iz organizacije boksačkih turnira na olimpijskim igrama pa je to sada u nadležnosti MOO-a, koji je po pitanju Khelif i Yu-Ting donio drugačiju odluku.

“Rodna ideologija će dovesti do smrti žena”

Na odluku MOO-a reagirala je Nancy Hogshead, američka plivačica i vlasnica tri zlata: “Trebale bi se natjecati u ženskom boksu – unatoč tome što su diskvalificirane prošle godine zbog XY kromosoma, muškog fenotipa. Podsjetimo se da muškarci – kako god se identificirali – imaju 162 posto snažniji udarac – što je najveća razlika u izvedbi između muškaraca i žena. Rodna ideologija će dovesti do smrti žena.”

Glasnogovornik MOO-a Mark Adams, stao je u obranu odluke svoje organizacije: “Očito, neću komentirati pojedince. To je stvarno zlonamjerno i nepravedno. Ali samo bih rekao da svi koji se natječu u ženskoj kategoriji poštuju pravila o podobnosti za natjecanje. U njihovim putovnicama piše da su žene i to je navedeno.”

 

Hercegovina.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

SARAJEVO: Gradi se prva skijaška dvorana na Balkanu

Ski-centar Ravna planina planira izgradnju prve ski-dvorane na Balkanu. Iz ski-centra navode da će dvorana imati 350 metara dugu skijašku stazu, visinski razliku od solidnih 100 metara, širine 45 metara te da će se opskrbljivati iz obnovljivih izvora energije, prenosi princip.news. Ukorak s klimatskim promjenama, čije posljedice najviše osjeti zimski […]

Pretplatite se