U BiH obavljena prva transplantacija srca

admin
0 0
Read Time:50 Second

U nedjelju je u JU KB Zenica uspješno izvedena eksplantacija organa s moždano mrtvog donora starosne dobi 21 godinu.

Moždana smrt dijagnosticirana je u subotu nakon čega je obavljen razgovor s obitelji preminulog pacijenta u smislu doniranja organa. Zahvaljujući obitelji koja je pristala na donaciju organa urađena je multiorganska eksplantacija.

Multiorganska eksplantacija obavljena je u suradnji medicinskih timova zaposlenika JZU KCU Sarajevo i uposlenika JU KB Zenica na čelu s koordinatorom za transplantaciju Mr. biomed. sci prim. Čaušević dr. Senada i zamjenicom koordinatora Doc. dr. prim. Rizvanović dr. Nermina. Eksplantirani su srce i oba bubrega. Postoperativni tijek transplantiranih pacijenata za sada protječe uredno, naveli su iz KB Zenica.

Transplantaciju srca, koja je prvi put realizirana u BiH uradio je tim liječnika KCU Sarajevo na čelu s prof. dr. Nerminom Granovom dok su bubrezi transplantirani na Klinici za urologiju pod vodstvom dr. Osmana Hadžiosmanovića.

Menadžment JU Županijska bolnica Zenica izrazio je poštovanje i zahvalnost obitelji donora na humanosti koji su svojim pristankom spasili tri života.

 

Jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI, DAN POBJEDE I DAN BRANITELJA - VIR

U ponedjeljak 5. kolovoza 2024. u Župi Vir pored Posušja već 24. godinu za redom održana je svečanost u povodu Dana domovinske zahvalnosti, Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja. Prije svete mise u 13. 30 sati ,položili su se vijenci i zapalile svijeće kod spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima […]

Pretplatite se