Uskoro nas očekuje nebeski spektakl: Što su zapravo Suze svetog Lovre

admin
0 0
Read Time:36 Second

Suze svetog Lovre, poznate i kao Perzeidi, spektakularni su meteorološki fenomen koji se javlja svake godine tijekom kolovoza. Ovaj nebeski događaj dobio je naziv prema svetom Lovri, svecu kojeg katolička crkva slavi 10. kolovoza, otprilike u vrijeme kada je meteorski roj najintenzivniji.

Perzeidi su jedan od najpoznatijih i najbogatijih meteorskih rojeva, a potječu iz ostataka kometa Swift-Tuttle. Svake godine, Zemlja prolazi kroz oblak svemirskih ostataka koje je komet ostavio za sobom, a sitni komadići prašine i leda ulaze u Zemljinu atmosferu velikom brzinom, često dosežući i do 60 kilometara u sekundi. Kada uđu u atmosferu, trenje uzrokuje njihovo izgaranje, što stvara svijetle tragove na noćnom nebu koje nazivamo meteorima.

Vrhunac Perzeida obično se događa između 11. i 13. kolovoza.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

USPJEŠNO ZAVRŠEN TREĆI NOGOMETNI KAMP "ZLATKO DALIĆ" U LIVNU

Nogometni kamp Zlatko Dalić održava se na gradskom stadionu Zgona, Livno, a započeo je 2022. godine, u organizaciji nogometnog kluba NK Troglav 1918 Livno te uz pomoć Zlatka Dalića, grada Livna, Hercegbosanske Županije, Hrvatskog nogometnog saveza i sponzora. Od samog početka kamp je privukao veliki broj djece iz Bosne i […]

Pretplatite se