Mališan koji je dirnuo BiH, prodaje voće na ulici kako bi kupio lijekove za bolesne roditelje

admin
0 0
Read Time:48 Second

Dječak iz Sarajeva izazvao je veliku pažnju medija, ali i podijeljene emocije u javnosti regije.

Dok jedni hvale njegov postupak, drugima se steže grlo kada čuju zbog čega dječak prodaje voće i povrće na sarajevskim ulicama.

Iako ima samo 12 godina,  svake subote dolazi pred stadion na Koševu u Sarajevu i tamo prodaje voće i povrće kako bi pomogao bolesnim roditeljima, piše Blic.

Majka ima rak, otac je srčani bolesnik

Naime, njegova majka boluje od karcinoma, a otac je srčani bolesnik, pa im dječak na ovaj način pokušava pomoći da kupe lijekove.

Kako kaže, prodaja ide dobro. Roditeljima pomaže u proizvodnji voća i povrća i berbi, a zatim na svom improviziranom štandu prodaje rajčice, krastavce, krumpire, šljive, paprike, kukuruz i luk.

Unatoč jakom suncu, ne odustaje

“Svježa roba” i “Domaće, domaće!” uzvikuje vozačima automobila koji prolaze pored njega. Ispod suncobrana koji mu pruža koliko-toliko hlada i s bocama vode, ovaj mališan na pošten i čestit način pomaže roditeljima koliko može.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

IDDEEA: Priopćenje za javnost povodom prekida mreže u općinama Čapljina i Ljubuški

Zbog više sile u vidu ozbiljnog šumskog požara koji je zahvatio područje Crno brdo, došlo je do velikih oštećenja na telekomunikacionoj opremi Agencije za za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA BiH) koja se nalazila pod zakupom na telekomunikacijskom čvorištu Crno brdo u vlasništvu BHRT-a. Ovaj […]

Pretplatite se