Ne želite li skupo plaćeno povrće i voće tražiti iza naslaga plijesni ili u gomili truleži, pokušajte se pridržavati sljedećih savjeta.
Krumpir, luk i rajčicu držite izvan hladnjaka i spremite ih na hladno i suho mjesto.
Avokado, kivi, rajčice, dinje i ostale plodove koji proizvode etilen držite dalje od hrane osjetljive na etilen, poput jabuka, brokule, mrkve i zelene salate.
Nezrele banane čuvajte na pultu, a kad sazriju, prebacite ih u hladnjak.
Zelenu salatu i svježe začinsko bilje čuvajte u čvrsto zatvorenim vrećicama.
Agrume čuvajte u hladnjaku u mrežastoj ili perforiranoj plastičnoj vrećici.
Celer umotajte u aluminijsku foliju prije nego ga odložite u ladicu za povrće u hladnjaku.
Mrkvu, salatu i brokulu stavite u suhe, odvojene vrećice i pospremite u CrispZone dio hladnjaka.
Ananas čuvajte u hladnjaku, ali tako da mu odrežete lisnati vrh i pospremite ga naglavačke.
Vlaga uzrokuje plijesan pa bobičasto voće ne perite prije nego ga kanite pojesti.
Kupujte proizvode koji nemaju mrlje promijenjene boje.
Kupujte zapakirane proizvode koji su čuvani u hladnjaku ili okruženi ledom.
Svježe voće i povrće čuvajte u hladnjaku na temperaturi ne višoj od 4,5 stupnjeva Celzijusa.
Sve proizvode koje kupite narezane i upakirane držite u hladnjaku.
Održavajte čistoću hladnjaka.
Voće i povrće ne držite u blizini plinske peći ili pećnice.
Izbjegavajte spremanje voća i povrća u blizini izvora dima i topline.
Ne režite voće i povrće dok god to ne morate.
Nasjeckani osušeni luk ili vlasac čuvajte u praznoj boci vode u zamrzivaču.
Krumpir spremite s jabukama kako ne bi klijao.
Narezanu zelenu salatu čuvajte u hladnjaku, u posudi obloženoj papirnatim ručnicima i prekrivenu plastičnom folijom.
Kako narezane jabuke, avokado ili umak guacamole ne bi posmeđili, pošpricajte ih limunovim sokom, pišetportal.hr
Gljive spremite u smeđu papirnatu vrećicu i čuvajte ih u hladnjaku ili na nekom drugom hladnom i suhom mjestu.
Rajčice držite dalje od zelene salate.
Izbjegavajte pretrpavanje hladnjaka.
Banane držite podalje od ostalog voća i povrća jer proizvode velike količine etilena.
Rajčice čuvajte na sobnoj temperaturi, podalje od sunčeve svjetlosti, i ne držite ih u plastici.
Korijene đumbira ili kurkume čuvajte u zamrzivaču.
Voće i povrće spremajte u staklene posude umjesto u plastične.
Meso i voće držite u odvojenim dijelovima hladnjaka kako biste izbjegli onečišćenje.
Večernji.ba