IDDEEA: Priopćenje za javnost povodom prekida mreže u općinama Čapljina i Ljubuški

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Zbog više sile u vidu ozbiljnog šumskog požara koji je zahvatio područje Crno brdo, došlo je do velikih oštećenja na telekomunikacionoj opremi Agencije za za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA BiH) koja se nalazila pod zakupom na telekomunikacijskom čvorištu Crno brdo u vlasništvu BHRT-a.

Ovaj događaj je izazvao potpuni prekid mreže što izravno utječe na funkcionalnost sustava kod nadležnih organa i na lokacijama za izdavanje osobnih dokumenata u općinama Čapljina i Ljubuški.

Nažalost, požar je prouzrokovao uništenje kompletne telekomunikacijske opreme, uključujući i trafo stanicu pa su zbog toga trenutno u prekidu tri komunikacijska linka, kao i dvije bazne stanice koje su neophodne za normalno funkcioniranje sustava izdavanja osobnih dokumenata i drugih sustava koji su povezani ili koriste infrastrukturu IDDEEA-e u navedenim općinama.

IDDEEA je odmah reagirala i trenutno radi na pronalaženju najbržeg mogućeg alternativnog rješenja kako bi se ponovo uspostavila normalna funkcionalnost sustava. U saradnji s nadležnim institucijama, ulažu se maksimalni napori da se problem riješi u najkraćem mogućem roku.

Svjesni smo koliko je važna dostupnost ovih usluga za građane Čapljine i Ljubuškog, te molimo za razumijevanje i strpljenje dok ne riješimo ovu situaciju. Očekujemo da ćemo uskoro imati konkretnije informacije o vremenskom okviru za popravku i ponovno uspostavljanje usluge, priopćili su iz IDDEEA-e.

 

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

DUVNJAK NAJAVIO OPROŠTAJ 'Spreman sam odigrati posljednji put za reprezentaciju'

Hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak najavio je oproštaj od reprezentacije. Olimpijske igre nedavno su završile, hrvatska rukometna reprezentacija nije uspjela proći skupinu u Parizu. Na početku 2025. sljedeći je veliki ispit za sve ponajbolje rukometaše svijeta, Hrvatska će biti jedan od tri domaćina Svjetskog prventva, zajedno s Danskom i Norveškom gdje […]

Pretplatite se