Vatreni imaju novog debitanta podrijetlom iz BiH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 55 Second

Vratar PAOK-a Dominik Kotarski (24), vezist Dinama Petar Sučić (20) i 21-godišnji napadač Eintrachta Igor Matanović nova su lica na popisu hrvatskih A reprezentativaca za utakmice Lige nacija s Portugalom u Lisabonu (5. rujna) i Poljskom u Osijeku (8. rujna).

– Liga nacija bit će nam dobra platforma za stvaranje momčadi koja će iduće godine krenuti u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. U odnosu na ovogodišnji Euro, ostali smo bez dvojice senatora, Vide i Brozovića, ali zato nas sve raduje što je kapetan i dalje s nama: Luka je naša velika snaga na terenu i izvan njega – izjavio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić za službenu stranicu HNS-a te dodao:

– Imamo i dalje snažne temelje u momčadi koja je prije dvije godine osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a pritom smo momčad osvježili s nekoliko novih imena koja želimo vidjeti u reprezentativnom okruženju. Nova sezona tek je počela i svi kandidati imaju mogućnost dobrim radom i kvalitetnim nastupima u svojim klubovima izboriti priliku u reprezentaciji. Čekaju nas jako dobri protivnici u Ligi nacija, počevši s Portugalom u Lisabonu. Iako nećemo i ne smijemo zanemariti rezultat jer hrvatska reprezentacija uvijek mora stremiti pobjedama i uspjesima, naš prvenstveni cilj u Ligi nacija je posložiti momčad koja će krenuti u kvalifikacije za SP. To znači pronaći neka nova lica, isprobati neka nova kadrovska i taktička rješenja, a pritom zadržati ono što je bilo najvažnije u našim uspjesima – snažno zajedništvo, timski duh i pobjednički mentalitet.

Najintrigantija pojava u reprezentaciji svakako je Igor Matanović, mladić iz Eintrachta, rođen u Hamburgu 31. ožujka 2003. godine, koji još nikada u karijeri nije odigrao nijednu prvoligašku utakmicu. U mlađim dobnim kategorijama (U-17, U-18 i U-19) bio je reprezentativac Njemačke, a kod izbornika Igora Bišćana i Dragana Skočića zaigrao je za hrvatsku selekciju U-21 te u njoj u šest nastupa postigao dva pogotka. Kod Skočića je u četiri nastupa zabio jedan gol, u prijateljskoj utakmici s Irskom u kojoj je Hrvatska bila poražena 2:3. Uzor mu je oduvijek bio – Mario Mandžukić.

Naime, Igor je podrijetlom iz BiH,  njegovi roditelji su iz Bosne i Hercegovine, otac Ranko je iz Kotor Varoši, a majka iz Dervente, koja je tijekom rata s ostatkom obitelji izbjegla u Hrvatsku, koja joj je pružila utočište i zaslužila vječnu zahvalnost.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

FILMSKA PRIČA: Malenu Klaru pred kućom porodio otac

Reporterka Dnevnika Nova TV Sanja Jurišić razgovarala je s ocem malene Klare. Tihomir Vukoja opisao je što se dogodilo. Na prva dva poroda nije želio ići, no na ovaj je morao. “Protivnik sam da se ide na porode, ali evo sada se dogodilo da sam bio prisiljen biti babica, a […]

Pretplatite se