Mostar: Novi zatvor biti će završen krajem 2025. godine

admin
0 0
Read Time:42 Second
Drugog dana radne posjete predstavnici Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske posjetili su Centar sudske policije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji sa sjedištem u Županijskom sudu u Mostaru, te Kazneno popravnom zavodu poluotvorenog tipa u Mostaru.
Time je prikazana suradnja Sudske policije i Zatvorske policije – straže u poslovima primopredaje osoba lišenih slobode, razmjene informacija i drugih oblika suradnje koja je bitna za nadležnosti.
Razgovarano je o mogućnostima i modalitetima dalje suradnje koja bi za cilj imala organizaciju zajedničkih konferencija, obuka kao i jačanja materijalno tehničkih kapaciteta putem fondova Europske unije. Tijekom posjete u utorak izvršen je i obilazak novog zatvora u Mostaru na lokalitetu Jasenica-Rodoč. Kako je rečeno, zatvor je građen po najnovijim sigurnosnim standardima uz maksimalno poštivanje prava koje propisuje Zakon o izvršenju kaznenih sankcija.
Završetak radova se očekuje krajem iduće godine, a kapacitet zatvorskog smještaja je više od 200 mjesta.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Parlament FBIH predložio izmjene: Stati u kraj listama čekanja onkoloških pacijenata

Na sjednicama Zastupničkog doma i Doma naroda Federalnog parlamenta u listopadu bi na dnevni red mogla biti uvrštena predložena izmjena i dopuna Zakona o zdravstvenom osiguranju, koja predviđa da se onkološkim pacijentima, koji se nalaze duže od 30 dana na listi čekanja federalnog Fonda solidarnosti, omogući liječenje preko kantonalnih zavoda […]

Pretplatite se