Zabijelio jug Njemačke, meteorolozi očekuju i pola metra snijega

admin
0 0
Read Time:39 Second
U noći sa srijede na četvrtak na najvišem njemačkom planinskom vrhu Zugspitze (2962 metra) pale su velike količine snijega. Na oko 2000 metara visokim alpskim vrhovima palo je nekoliko centimetara snijega, no i oni na nižoj nadmorskoj visini su se po prvi put nakon ljeta zabijelili.
Iz Njemačke meteorološke službe (DWD) očekuju da bi ovih dana mjestimice moglo pasti i do 50 centimetara snijega. A dok u velikim visinama pada snijeg, u bavarskim dolinama očekuju se obilne kiše, ponegdje i do 140 litara po kvadratnom metru. DWD upozorava na mogućnost poplava, ali i klizišta.
Dolazi i do osjetnog pada temperature, pa će u ostatku njemačkog juga vikend u maksimalnim vrijednostima biti ispod deset stupnjeva, dok će u toplijim krajevima Bavarske maksimalna dnevna temperatura ići do 15 Celzijevih stupnjeva.
Bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Dinamo i Hajduk večeras na Maksimiru igraju ‘vječni derbi’

Dinamo i Hajduk će u petak od 20 sati zaigrati još jedan vječni derbi na stadionu Maksimir. Dinamo na svome terenu svoje najveće rivale dočekuje kao prvoplasirana momčad hrvatskog nogometnog prvenstva. Forma maksimirskih dečkiju je uoči prvog derbija sa Splićanima besprekorna i jedina želja im je potvrditi svoju vladavinu ovom […]

Pretplatite se