Ukidanje obvezne godišnje revizije rješenja za dječji dodatak

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Dom naroda Parlamenta FBiH za danas je najavio nastavak 8. redovite i 10. redovitu sjednicu. Nastavak 8. redovite sjednice donosi priliku za donošenje Zakona o djelatnosti psihologa, nakon što je prethodno prekinuta, nakon pretresa ovog zakona.

– Očekujemo da će izaslanici prepoznati značaj ovog zakona i usvojiti ga na dobrobit građana – priopćeno je iz Ministarstva rada i socijalne politike. Na 10. redovitoj sjednici izaslanici će raspravljati i glasovati o tri ključna zakona iz oblasti rada i socijalne zaštite koji predstavljaju značajan reformski korak u poboljšanju kvalitete života građana. – Izaslanici će razmatrati izmjene i dopune Zakona o materijalnoj podršci obiteljima s djecom, koji donosi olakšice korisnicima dječjeg dodatka ukidanjem obvezne godišnje revizije rješenja za federalni dječji dodatak.

Zakon predviđa uvođenje djece s malignim oboljenjima u pravo bez cenzusa te izuzimanje primanja po osnovi osobnih invalidnina iz obiteljskog cenzusa, što će značajno olakšati život obiteljima u potrebi – navode iz Ministarstva. Zakon o socijalnim uslugama prvi put u FBiH uređuje oblast pružatelja socijalnih usluga, osiguravajući jednostavan, transparentan i pristupačan pristup socijalnim uslugama za sve građane. Poseban naglasak stavlja se na djecu i odrasle u stanju potrebe, definirajući prava i obveze korisnika i pružatelja usluga, čime se unaprjeđuje cijeli sustav socijalne zaštite. Reforma tržišta rada bit će omogućena Zakonom o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih.

Ključne promjene uključuju odvajanje evidencija aktivnih od pasivnih tražitelja posla i vraćanje uloge posrednika službama za zapošljavanje. Izmještanjem administriranja zdravstvenog osiguranja iz službi za zapošljavanje omogućava se učinkovitije posredovanje u zapošljavanju.

izvor: Livno novine

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

ODBIJEN KAPITALNI PROJEKT PLINOVODA

Jedan od najvažnjih strateških projekata za Bosnu i Hercegovinu kada je riječ o sustavnom rješenju plinovoda te oslobađanja od ruskog utjecaja po ovom pitanju, projekt Južna interkonekcije, kojeg podržavaju Sjedinjene Američke države, u pravom smislu riječi je predmet ping-pong igre između pojedinih institucija u Federaciji BiH. Ministar prostornog uređenja FBiH […]

Pretplatite se