Ulazak BiH u Europsku uniju podržava 77,4 posto građana BiH

Domagoj
0 0
Read Time:54 Second

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju Direkcije za europske integracije o rezultatima istraživanja javnog mnijenja “Stavovi građana o članstvu u Europskoj uniji i procesu integracija u Europsku uniju”, provedenog u kolovzu 2022. godine na uzorku od 1.200 ispitanika na nivou cijele BiH.

Rezultati istraživanja iz kolovoza ove godine pokazali su da 77,4% ispitanika podržava ulazak BiH u Europsku uniju, što je za 3,2% manje u odnosu na prethodnu godinu. Ulazak u EU podržalo je 90,1% ispitanika iz Federacije Bosne i Hercegovine, 54,5% ispitanika iz Republike Srpske i 73,8% ispitanika iz Brčko Distrikta BiH.

Ispitanici koji su za ulazak BiH u EU kao razloge podržavanja najčešće navode garanciju trajnog mira i političke stabilnosti, i to njih 34,4%, te slobodu kretanja ljudi, robe i kapitala 32%, kao i poštivanje zakona i propisa 22,8% ispitanih, priopćeno je iz VM BiH.

Ispitanici koji ne podržavaju ulazak BiH u EU kao najčešći razlog navode strah od većih troškova života i poreza (50,4%), gubitak raznolikosti kultura (19,8%), preveliku centralizaciju (10%) i povećanu birokraciju (6,5%).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Susret učenika sa zavičajnim piscima i nagrade najboljim čitateljima

Jučer su učenici i nastavnici Osnovne škola fra Mije Čuića Bukovica prigodnim programom u Brišniku i Bukovici te susretom sa zavičajnim spisateljicama i ujedno svojim nastavnicama Ivom Bagarić i Ivanom Ćurić obilježili manifestaciju Mjesec hrvatske knjige. Iva Bagarić radi kao nastavnica hrvatskoga jezika u Osnovnoj školi fra Mije Čuića u […]

Pretplatite se