Gotovo cijela Ukrajina u mraku, ugašene gotovo sve elektrane

Domagoj
0 0
Read Time:34 Second
Današnji silovit ruski raketni napad na ukrajinsku energetsku infrastrukturu ostavio je većinu elektrana bez struje, baš kao i ogromnu većinu Ukrajinaca, objavilo je večeras ukrajinsko Ministarstvo energetike na Facebooku.

“Današnji raketni napad doveo je do privremene de-energizzacije svih nuklearki te većine termoelektrana i hidroelektrana. Oštećeni su i objekti za transfer energije. Zbog toga je golema većina potrošača električne energije u zemlji ostala bez struje. Nedostatak električne energije mogao bi utjecati i na dostupnost grijanja i vode”, objavilo je ministarstvo.

Inženjeri rade na popravcima elektroenergetske infrastrukture, ali zbog razmjera uništenja popravci će potrajati, objavilo je ministarstvo. Rusija je danas, podsjetimo, lansirala oko 70 projektila na Ukrajinu. Glavna meta bila je kritična energetska infrastruktura.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Austrija za ulazak Hrvatske, ali ne i Bugarske i Rumunjske

Austrija će podržati članstvo Hrvatske u šengenskom prostoru, rekao je austrijski kancelar Karl Nehammer u srijedu u Zagrebu, nakon što se njegov ministar unutarnjih poslova ranije usprotivio proširenju šengenske zone i izazvao zabrinutost da će Beč blokirati pristupanje Hrvatske s prvim danom iduće godine. O tri zemlje glasat će se […]

Pretplatite se