EU spasioci stižu u BiH

admin
0 0
Read Time:57 Second
BiH je upravo aktivirala Mehanizam civilne zaštite EU (EUCPM). Na lice mjesta stižu interventne ekipe. BiH je punopravna članica EUCPM-a od rujna 2022.
Prema službenim podacima iz Stožera Civilne zaštite i MUP-a HNŽ, broj smrtno stradalih u poplavljenim područjima porastao je na 15. Trinaest tijela pronađeno je u Jablanici, a dvoje u Konjicu. Danas su spasioci pronašli još dva tijela u Buturović Polju i Donjoj Jablanici. Osobe koje su ostale bez doma smještene su u lokalnim hotelima, staračkom domu ili kod prijatelja i rodbine u Jablanici i Konjicu. Najpotrebnija pomoć su voda i osnovne potrepštine.
Civilna zaštita i volonteri osiguravaju stanovništvu osnovne potrepštine, s najvećim potrebama za pitkom vodom, hranom i lijekovima. Zahvaljujući darivateljima, Transfuzijski centar SKB Mostar ima dovoljne zalihe krvi.
U Konjicu je potpuno uništeno dvadesetak kuća, dok je u Jablanici ta brojka još veća. Spasilačke ekipe i dalje tragaju za nestalima i rade na uklanjanju štete, dok stručni timovi popravljaju uništenu prometnu, telekomunikacijsku i elektroenergetsku infrastrukturu. Povlačenjem dijela vode i uklanjanjem prvog sloja nakupljenog materijala, mulja i kamenja, od jutros na vidjelo izlaze razmjere katastrofe koja je zadesila područje Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Kreševa i Fojnice.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Velike poplave i u Podgori: 3000 ljudi ostalo bez struje

Uslijed velikih količina padalina, na terenu je došlo do mnogih odrona, puknuća infrastrukture i poplave, izvijestila je u objavi na Facebook-u načelnica općine Podgora Petra Radić. Županijski centar 112 Split je tijekom popodneva zaprimio više dojava građana o posljedicama nevremena praćenog kišom i grmljavinom koje je zahvatilo dio područja Splitsko-dalmatinske […]

Pretplatite se