UINO BiH suočena s nedostatkom zaposlenih

admin
0 0
Read Time:38 Second
Uprava za neizravno oporezivanje (UINO) BiH suočava se s ozbiljnim nedostatkom radne snage, jer trenutno ima 2.337 zaposlenih, što je 70% od potrebnog broja, jer je Pravilnikom o unutarnjoj organizaciji predviđeno 3.319 radnih mjesta.
U 2023. godini, 242 radnika je otišlo u mirovinu ili napustilo instituciju, a sličan trend se očekuje i u 2024. godini. U pokušaju rješavanja problema, UIO planira zapošljavanje 50 pripravnika i raspisivanje oglasa za nova radna mjesta krajem rujna.
Više od 57% zaposlenih radi na carinskim poslovima, što je posebno problematično tijekom turističke sezone kada su granični prelazi prebukirani. Iz UINO-a za Nezavisne novine objašnjavaju da su gužve rezultat povećanog prometa i zastarjele infrastrukture na graničnim prijelazima. Modernizacija prelaza je ključna za poboljšanje situacije i usklađivanje s EU standardima.
Bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Povećana potražnja za antibioticima

Što se događa? Pa događa se to da i koronavirusa, a i svih ostalih virusa i dalje ima, međutim, fokus svjetske, pa i naše domaće javnosti okrenut je prema brojnim ratovima u svijetu te se o zdravlju brinu samo oni koji su oboljeli i, logično, oni kojima je to zadaća […]

Pretplatite se