Amerikanci preuzimaju vojne tvrtke u BiH?

admin
0 0
Read Time:54 Second

Nepoznati kupac u travnju ove godine je stekao velike udjele u tvrtkama Pretis i Binas, koje su među liderima u vojnoj industriji BiH. Preuzeo je oko 33 posto dionica vogošćanskog Pretisa i 23 posto dionica bugojanskog Binasa za ukupno 15-ak milijuna KM. Taj kupac je poslovao preko skrbničkog računa otvorenog u jednoj banci pa se nije moglo znati o kome se radi. Mediji su par dana kasnije objavili da iza svega stoji američka kompanija Regulus Global, koja je navodno kupac dionica.

BiznisInfo.ba je kasnije otkrio da je pravi kupac dionica kompanija Sikto, registrirana u Sarajevu.  Tek sada se potvdilo da je to točno, jer je tvrtka Sikto sada i službeno preuzela vlasništvo na spomenutim dionicama, odnosno prenijela ih sa skrbničkog na vlasnički račun, piše BiznisInfo.ba.

Ova tvrtka je u međuvremenu kupovala još dionica, pa sada drži udio od 41,5 posto vlasništva u Pretisu, i ozbiljno se približila državnom vlasništvu koje iznosi 51 posto. Također, u Binasu sada imaju 25,69 posto vlasništva, i također su drugi najveći dioničar nakon Federacije koja drži također 51 posto udjela.

 

Večernji list

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Lovačkim udrugama podijeljeno 22 000 maraka

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije na temelju provedenog Javnog poziva za sufinanciranje razvoja lovstva na području Hercegbosanske županije za 2024. godinu, donijelo je Odluku o dodjeli sredstava za sufinanciranje razvoja lovstva na području Hercegbosanske županije za ovu godinu. Cilj ovog Javnog poziva je  financiranje aktivnosti i projekata za […]

Pretplatite se