Situacija u Drežnici stabilna, vode i hrane ima dovoljno

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second
Situacija u Drežnici je stabilna. Put prema Divi Grabovici očišćen i prohodan. Opskrba strujom i vodom uredna. Po preporuci iz JP Vodovod vodu za piće je potrebno prokuhati prije konzumacije. Ekipe su još uvijek na terenu.
Vode i hrane ima dovoljno, priopćeno je iz Opertivnog centra Civilne zaštite HNŽ-a. I Drežnica je nakon nevremena bila odsječena putno, te je put je bio prekinut na četiri mjesta na dužini od 3 kilometra. Na četiri lokacije presječena putna komunikacija prema Gornjoj Drežnici; plus dodatno dva naselja Perutac i Rogobrdo, put je brzo pročišćenj, da odsječenih sela se moglo pješice, 5.10. u subotu jedino je ostala odsječena Diva Grabovica, no uskoro se i tu počelo raditi. Po informacijama s terena šteta je velika, uništene su bašte, put, propust, dobar dio puta u Gornjoj Drežnici na jednom mjestu potpuno, je uništen a voda je odnijela 30 metara puta gdje je privremeno nasut novi put da se može proći. Gradonačelnik Mostara odmah je 4. listopada donio odluku o proglašenju stanja prirodne i druge nesreće na području Grada Mostara Drežnica uzrokovane poplavama i klizištima.
Ovom odlukom, radi zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na ugroženom području, odredilo se gradski organi uprave, upravne organizacije, zavodi, pravni subjekti i druge institucije stave na raspolaganje Gradskom stožeru civilne zaštite, pa je tako JP Komunalno radilo na rašišćavanju i sanaciji puta.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

BiH prvi put na godišnjoj skupštini Eurotransplanta

Prema godišnjem izvještaju Eurotransplanta za 2023. godinu, zahvaljujući djelovanju mreže, donirano je i transplantirano 6.815 organa, čime su spašeni životi 6.008 osoba. Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak sa saradnicima prisustvuje godišnjem sastanku Eurotransplanta, 10. i 11. oktobra, u Wassenaaru/Hagu u Nizozemskoj. Taj prestižni skup na kojem prvi […]

Pretplatite se