Nisu pronađeni posmrtni ostaci žrtava Grabovice, nastavlja se ekshumacija

admin
0 0
Read Time:48 Second
Ekshumacija na lokalitetu Drežnice za srijedu je okončana, nikakvi posmrtni ostaci nisu pronađeni, a radovi se nastavljaju u četvrtak u jutarnjim satima, potvrdila je za Fenu glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Emza Fazlić.

U srijedu jutro počela je ekshumacija sjeverno od Mostara, na lokalitetu Drežnice pokraj željezničke postaje koja se nalazi na tom mjestu u potrazi za posmrtnim ostacima za tri žrtve iz Grabovice. Ekshumacija je za srijedu okončana, nikakvi posmrtni ostaci nisu pronađeni, a radovi će se nastaviti u četvrtak u jutarnjim satima, kazala je Fazlić.

U noći s 8. na 9. rujan 1993. godine pripadnici Armije RBiH ubili su 33 žrtve hrvatske nacionalnosti u selu Grabovica koje se nalazi između Jablanice i Mostara.

Među 33 ubijena civila bilo je 17 žena i četverogodišnja djevojčica Mladenka Zadro, dok je najstarija žrtva bio 87-godišnji Marko Marić.

Od 33 civila njih 17 se još vodi kao nestalo, a kod većine ubijenih pronađeni su samo dijelovi tijela.

FENA  Foto: Denis Kapetanovic/Pixsell

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Povećana minimalna satnica u Njemačkoj

Njemačka vlada formalizirala je u srijedu odluku o povećanju zakonom zajamčene minimalne plaće za 82 centa, na 12,82 eura po satu. Prvi dio povećanja, na 12,41 euro, stupa na snagu u siječnju, a drugi početkom 2025. godine. Ministar rada Hubertus Heil očekivano je potpisao uredbu o minimalnoj plaći prema prijedlogu […]

Pretplatite se