Narednih dana blagi rast cijena goriva u BiH

admin
0 0
Read Time:58 Second

Nakon što su rast cijena goriva najavili iz Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore RS, sličnu najavu dobili smo i u Udruženju prometnika naftom FBiH. Cijene nafte i naftnih derivata narednih dana trebale bi biti više za pet pfeninga po litru.

– Zbog općeg povećanja cijena na burzi i u jednom dijelu rasta troškova prijevoza, može doći do korekcije cijena do pet pfeninga, jer u FBiH još nije ukinuto zaokruživanje cijena.

Dugoročne procjene, kada su u pitanju cijene nafte i naftnih derivata, zavisit će od trajanja i intenziteta sukoba na Bliskom istoku – rekao je predsjednik Udruženja prometnika naftnih derivata FBiH Milenko Bošković.

Cijene goriva u BiH od svibnja su uglavnom stabilne i još važe za najniže u regiji.

Predsjednik Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima PK RS Đorđe Savić kaže da na promjene cijena na svjetskom tržištu najviše utječe strah od prekida linija snabdijevanja.

– Ulazne cijene rastu unazad dvadesetak dana, tako da, računajući maksimalnu maržu do koje se može ići, cijene se moraju pomjerati do pet pfeninga.

Ne znamo šta će biti narednih nekoliko dana, ako dođe do pada cijena, onda poskupljenja kod nas neće ići do 10 pfeninga.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Za obrazovanje u BiH Europa dala više od 15 milijuna eura

Erasmus+ Info dan okupio je danas u Sarajevu više od stotinu zainteresiranih za sudjelovanje u Erasmus+ programima. Događaj je prilika za predstavljanje mogućnosti koje Erasmus+ program nudi, kao i za razmjenu iskustava u oblastima obrazovanja, obuke, mladih i sporta. Ministrica civilnih poslova BiH Dubravka Bošnjak istaknula je da taj program ne […]

Pretplatite se