Dio Europe na udaru oluje “Ashley” – Stižu obilne padaline i snažni vjetrovi

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

Sjeverni Atlantik pogodilo je nekoliko oluja ovog mjeseca, a dolazi ih još.

 

Trenutno se južno od Grenlanda okreće veliko područje niskog tlaka. S još jednim hladnim udarom s Arktika preko toplijih mora kasno u petak, razvit će se potencijalno jaka oluja koja će u nedjelju zapuhati prema Irskoj i Škotskoj.

Severe Weather Europe najavljuje kako postoje naznake da će se u subotu razviti potencijalno jaka oluja koja će udariti u Irsku i Škotsku u nedjelju, dok putuje prema sjeverozapadnoj Europi. Visoki valovi i potencijalno jaki vjetrovi vjerojatno će pogoditi zapadne obale Irske, Škotske i Hebrida. Atlantske oluje uobičajene su tijekom kasne jeseni i zime, a pogađaju zapadnu Europu.

Trenutna vremenska slika diljem sjevernog Atlantika otkriva veliki frontalni sustav 100 kilometara južno od Grenlanda. S njim povezana hladna fronta proteže se prema jugozapadu. Ovi hladni prodori iz arktičkog područja u mnogo topliji Atlantik često izazivaju brzo razvijajuće oluje koje nastavljaju svoj put prema zapadnoj Europi.

Morske vode Atlantskog oceana još uvijek su puno toplije od prosjeka. Naime, toplije su uglavnom 1-3 °C, čak i više u nekim područjima. Temperature mora posljednjih su godinu dana kontinuirano bile anomalne.

 

 

Jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Pokušaj manipulacije - Ministarstvo sigurnosti demantira tvrdnje o obuci moldavskih državljana u BiH

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine najoštrije demantira i odbacuje neosnovane medijske navode koji se odnose na navodnu obuku moldavskih državljana u BiH. Radi se o netočnim i ničim potkrijepljenim tvrdnjama koje nemaju apsolutno nikakve veze s Bosnom i Hercegovinom, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. Ministarstvu sigurnosti BiH nisu stigli […]

Pretplatite se