Goranci: Obnovljeni Gospin kip zasjao novim sjajem

admin
0 0
Read Time:48 Second
U župnoj crkvi u Gorancima, iznad Mostara, Gospin kip star više od sto godina, po prvi je put temeljito restauriran otkako postoji, od strane veterana Konzervatorskog zavoda iz Splita – Mirana Palčoka i Marka Rogošića Drveni kip, sastavljen od nekoliko dijelova, bio je oštećen zubom vremena te je drvo trebalo učvrstiti i obnoviti.
Proces obnove trajao je šest dana: prvo je drvo bilo očišćeno i učvršćeno, a potom su majstori pažljivo uklonili stare slojeve boje laganim struganjem, što je samo po sebi trajalo pet dana. Šesti dan nanesena je temeljna boja, a zatim je kip dvaput prebojan bojama identičnim onima koje su korištene prilikom njegove izrade, piše župnik fra Ivan Ivanda za Goranci online.
Kip sada sjaji u obnovljenim bojama, ističući ljepotu Gospina lika. Restauraciju su obavila dvojica majstora iz Splita, koji već više od trideset godina rade u ovom polju, a oduševljeni su umjetničkom vrijednošću i izražajnošću Gospina lika, istaknuvši da je ovo jedan od najljepših kipova koje su ikada vidjeli.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Manchester City preokretom u 95. minuti stigao na vrh ljestvice

Joško Gvardiol postigao je izjednačujući gol za 1-1 u osmom kolu engleske lige. Manchester City gostovao je kod Wolverhamptona i utakmicu je loše otvorio. Već u sedmoj minuti Nelson Semedo pobjegao je obrani “građana” i ubacio prema Jorgenu Strandu Larsenu, koji nije imao težak zadatak zabiti pored Edersona. No, City […]

Pretplatite se