Trener svih trenera dobio dostojanstvenu grobnicu na Mirogoju

admin
0 0
Read Time:53 Second

Grob dostojan trenera svih trenera napokon je uređen na Mirogoju. U Aleji velikana, odmah pored filmskog redatelja Veljka Bulajića, posljednje počivalište Miroslava Ćire Blaževića uređeno je u bračkom kamenu. Na kamenu piše Ćiro i isklesan je stilizirani nogometni teren, a u dnu je poruka Ćire s onoga svijeta “Sine, budi spreman“.

 

Miroslav Ćiro Blažević, legendarni nogometni trener i bivši izbornik hrvatske reprezentacije, preminuo je 8. veljače 2023. godine, dan prije svog 88. rođendana. Blažević je duže vrijeme vodio tešku borbu s karcinomom prostate, koji se proširio na druge dijelove tijela.

 

Poznat kao “trener svih trenera”, Blažević je postao ikona hrvatskog sporta, a najpoznatiji je po vođenju hrvatske reprezentacije do osvajanja trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu 1998. godine. Njegova karizma i posvećenost sportu ostavile su neizbrisiv trag, a brojne su generacije sportaša i navijača diljem regije cijenile njegov doprinos i karakter​.

 

Ćiro je bio i simbol Dinamove slavne generacije koja je 1982. godine osvojila naslov prvaka Jugoslavije nakon 24 godine čekanja, čime je promijenio povijest kluba i stekao ogromnu popularnost u regiji​.

 

 

Grude.com

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Popucali stupovi Pelješkog mosta...

Na stupovima Pelješkog mosta koji nose sajle, već neko vrijeme su golim okom vidljive površinske pukotine. Kako nam objašnjavaju stručnjaci, ne radi se o konstruktivnim pukotinama koje ugrožavaju sigurnost mosta. Iako tvrde da se takve promjene mogu dogoditi na betonskim površinama zbog promjena temperature i naprezanja, nikome nije drago to […]

Pretplatite se