Muškarac osuđen na zatvor zbog izazivanja požara i štete od preko 33.000 KM

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

U kaznenom predmetu protiv optuženog Josipa Kolobarića zbog kaznenog djela Izazivanje opće opasnosti iz članka 323 stavak 1 KZ FBiH po optužnici Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg podignutoj 20.travnja 2022. godine, odlučujući o žalbi Tužiteljstva i žalbi optuženog Josipa Kolobarića podnesenim protiv nepravomoćne presude Općinskog suda u Širokom Brijegu kojom je bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci, Županijski sud Široki Brijeg je na sjednici vijeća održanoj 16. rujna 2024. godine donio presudu kojom je odbio kao neutemeljenu žalbu optuženog i uvažio žalbu Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg u pogledu odluke o kazni, te preinačio prvostupanjsku presuda tako što je optuženog Josipa Kolobarića osudio na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine.

Optužnicom se teretio da je dana 14.08.2021. godine, oko 11,30 sati, u mjestu Gornji Mamići, Kočerin, općina Široki Brijeg, lokalitet Pripolje, nakon što se osobnim vozilom dovezao do poduzeća ”NATURA PHARM” d.o.o. Široki Brijeg, izazvao požar zapalivši travu na livadi u blizini navedenog poduzeća, koji požar se uslijed djelovanja vjetra proširio kroz obližnje polje te prouzročio štetu na više nekretnina u vlasništvu više osoba, na kojima su se nalazila stabla vinove loze, stabljike duhana, sadnice smilja, stabla trešnje i ostale voćke, na koji način je prouzročio štetu na navedenim parcelama u ukupnom iznosu od 33.864,00KM, navedeno je u priopćenju Županijskog tužiteljstva ŽZH.

 

Grude Online

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

UŽAS U TURSKOJ! - Preminulo najmanje 12 beba zbog nepotrebnog ''liječenja''

Nekoliko novorođenčadi je preminulo nakon što su ih liječnici u bolnici u Istanbulu zadržali na nepotrebnom liječenju, prenosi Fenix magazin. Kako javljaju tamošnji mediji, u Istanbulu se medicinske sestre i liječnici sumnjiče da su novčano profitirali od novorođenčadi u bolnicama i time uzrokovali smrt nekoliko beba. – Medicinske sestre i […]

Pretplatite se