BMW planira prebacivanje na masovnu proizvodnju automobila na vodik

admin
0 0
Read Time:47 Second
Automobilska tvrtka BMW planira odustati od proizvodnje električnih modela i započeti masovnu proizvodnju automobila na vodik do 2028. godine, u bliskoj suradnji s Toyotom na stvaranju tehnologije gorivih ćelija nove generacije, piše specijalizirani portal “Vrele gume”. Da BMW ozbiljno računa na novu tehnologiju govori i činjenica da je ljetos BMW odustao od ugovaranja nabave litij-ionskih baterija koje su bile planirane za proizvodnju električnih vozila u idućih pet godina.
Plan Toyote, najvećeg svjetskog proizvođača automobila, i tvrtke BMW, do 2040. godine će najveći broj prodanih vozila biti na vodikov pogon”, stoji u tekstu. Dodaje se da je najveći izazov za te dvije tvrtke visoka cijena automobila na vodik, visoka cijena vodika i organizacija sustava punionica. “Ključni čimbenik u masi vodika je punionica, što će se realizirati razvojem Toyotinog sustava prijenosnih vodikovih uložaka koji će biti postavljeni u trgovačkim centrima, ali i na svim drugim mjestima gdje je bilo nezamislivo opskrbiti automobil goriva”, piše portal, a prenosi BETA.
Bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Neymar se vratio na teren

Nakon više od godinu dana izbivanja zbog teške ozljede, brazilska zvijezda Neymar se u ponedjeljak navečer vratio nogometu, ušavši u 77. minuti utakmice azijske Lige prvaka koju je njegov saudijski klub Al-Hilal dobio kod Al-Aina iz UAE s 5:4. “Proširite vijest: legenda Neymar se vratio”, tweetao je saudijski klub najavljujući […]

Pretplatite se