Četvero djece oboljelo od virusnog meningitisa u bh. gradu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Kod četvero djece u Kotor Varoši potvrđen je virusni meningitis, zbog čega su mališani hospitalizirani u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS, gdje primaju neophodnu terapiju i nitko nije životno ugrožen.

Potvrdio je to ‘Glasu Srpske‘ direktor kotorvaroškog Doma zdravlja ‘Sveti Pantelejmon’ Vladimir Bibić koji je rekao da je testirano petnaestak djece koja su se javila sa simptomima visoke temperature i povraćanjem.

”Virus je potvrđen kod troje djece iz vrtića i jednog osnovca. Nismo ništa prepustili slučaju, zato smo djecu poslali u UKC. Iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske su nam savjetovali da se higijena podigne na višu razinu, ali nije bilo preporuke da se škola ili vrtić zatvore”, rekao je Bibić podsjetivši da se sve dogodilo polovinom prošlog tjedna.

Naglašava kako situacija nije alarmantna i da vjeruje kako neće doći do epidemije.

Bibić je istaknuo kako pedijatrijska služba Doma zdravlja prati situaciju te kako su i liječnici u Službi hitne pomoći dobili instrukcije kako postupati ako se javi netko sa simptomima koji bi mogli ukazivati na ovo virusno oboljenje.

 

Panika među roditeljima

Vršitelj dužnosti direktora vrtića ‘Larisa Šugić’ u Kotor Varoši Biljana Lukić kazala je kako je o svemu obavijestila Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

”Kod troje djece iz starije vrtićke grupe potvrđen je virusni meningitis. Hvala Bogu, djeca su dobro. Redovno dezinficiramo prostor, provjetravamo i poduzimamo sve što možemo, ali panika se proširila među roditeljima, tako da veoma malo djece dolazi u vrtić”, rekla je Lukićeva.

Direktor kotorvaroške Osnovne škole ‘Sveti Sava’ Dušan Petrušić rekao je kako je oboljelo jedno dijete u prvom razredu.

”Od resornog ministarstva sam zatražio uvođenje nastave na daljinu za taj razred iz preventivnih razloga, dok prođe razdoblje inkubacije od 15 dana, pa vidjet ćemo kakav će biti njihov odgovor”, rekao je Petrušić.

 

 

Hercegovina.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Norveška uvodi minimalnu starosnu granicu od 15 godina za korištenje društvenih mreža

Norveški premijer Jonas Gahr Støre izjavio je da će to biti teška bitka, te dodao da političari moraju da intervenišu kako bi zaštitili djecu od “moći algoritama”, prenio je “Guardian”. Iako je rekao da razumije da društvene mrže mogu da ponude zajednicu usamljenoj djeci, Støre je rekao da sopstveno izražavanje […]

Pretplatite se