USVOJEN VAŽAN ZAKON Nema više popusta za gotovinsko plaćanje, cijene moraju biti iste za sve načine plaćanja

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojio je u srijedu, 23. listopada, Prijedlog Zakona o unutrašnjoj trgovini, koji osim neradne nedjelje donosi i brojne druge promjene koje će utjecati na građane i trgovce.

Prema prijedlogu zakona, koji će se u Domu naroda FBiH razmatrati 31. listopada, u članu 99, točki šest, naglašava se da “vrsta i način plaćanja u maloprodaji ne smije utjecati na krajnju cijenu koju kupac plaća”. To znači da trgovci više ne smiju davati popuste za plaćanje u gotovini koji ne bi bili dostupni i za druge načine plaćanja. Također, trgovci neće moći naplatiti skuplju robu ako se nudi mogućnost plaćanja na rate, piše Radio Sarajevo.

Zakon je usvojen na prijedlog Ministarstva trgovine FBiH, koje vodi Amir Hasičević iz Naše stranke, sa 69 glasova “za”, dva “protiv” i 16 suzdržanih.

Inicijativu za ovaj zakon pokrenuo je Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine, a njegovo usvajanje u Predstavničkom domu pratila je duga javna rasprava.

Jedna od najistaknutijih odredbi koja je privukla pažnju javnosti odnosi se na zabranu rada nedjeljom za trgovine i trgovačke centre.

Međutim, u posljednjem trenutku ova odredba je izmijenjena tako da općine mogu zatražiti izuzeće od zakona, a takav zahtjev mora odobriti Vlada Federacije BiH.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Cijena struje u BiH bit će povećana zbog uvođenja taksi na emisiju ugljen-dioksida

Električna energija u cijeloj BiH poskupit će od 2026. godine, a samo je pitanje u kojem postotku. Razlog je usklađivanje preuzetih obaveza u primjeni europske regulative u pogledu zelene energije, prije svega, uvođenju takse na emitiranje ugljen-dioksida (CO2). “BiH je pristupanjem Europskoj energetskoj zajednici preuzela obavezu da do 1.1. 2026. […]

Pretplatite se