BiH vraća mjeru koja je otjerala Ryanair

admin
0 0
Read Time:50 Second

BiH se priprema da od iduće godine ponovno uvede porez na odlazećeg putnika u komercijalnim zračnim lukama, što će povećati troškove zračnim prijevoznicima.

Pristojbu je uvela Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA), a dosad je bila u potpunosti primjenjivana samo za prijevoznike koji lete iz Međunarodne zračne luke Sarajevo, piše Ex-Yu Aviation News.

No, u buduće bi se trabala primjenjivati ​​u svim komercijalnim zračnim lukama u zemlji. Ova pristojba se smatra kao veliko sredstvo odvraćanja za zračne prijevoznike, posebno niskotarifne.

Porez je suspendiran na godinu dana kako bi se poboljšala povezanost zemlje s inozemstvom.

Međutim, BHDCA je rekla da je ova politika rezultirala ”dramatičnim padom prihoda” i predstavlja prijetnju za rad Direkcije.

Odlazna pristojba iznosi 1,5 eura po putniku. Prošle godine Ryanair je prekinuo operacije iz Tuzle kada je zračna luka bila pod pritiskom da počne primjenjivati ​​ovaj porez.

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH će na sljedećoj sjednici Vijeća ministara pokrenuti proceduru za ponovno uvođenje putničke pristojbe, izvijestio je Ex-Yu Aviation News.

 

 

Jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

NAJAVE MLINARA Za 7 dana ćemo brašno plaćati skuplje

Nakon što je struja za privrednike u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) poskupjela za 20 posto, došlo je do rasta cijena pekarskih proizvoda za 20 pfeninga. Međutim, čini se da tu nije kraj poskupljenjima. Sve je izglednije da ćemo u narednom periodu plaćati skuplje brašno zbog poskupljenja uvoznih cijena pšenice, […]

Pretplatite se