Dinamo otvorio novu sezonu HNL-a

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second
rva utakmica hrvatskoga prvenstva igrala se na Maksimiru u kojem je u gotovo cijelome susretu pljuštala kiša. Veliko nevrijeme trajalo je u Zagrebu.
Jaka kiša nije spriječila sjajne Bad Blue Boyse koji su lijepo ispunili sjevernu tribinu i goli su do pasa gromoglasno bodrili Plave. Istra je u prvih desetak minuta prva ozbiljnije zaprijetila, čak dva u dva navrata, a onda prvi pogodak za Plave u 13. minuti.
Dinamo je dosta petljao prije toga no zasjao je na trenutak Marko Pjaca koji je sjajno centrirao s desne strane na drugu stativu. Amer Hoxha samo je pospremio glavom loptu u mrežu za vodstvo od 1-0. Dinamo je ponovno kaznio Puljanje već u 19. minuti.
Theophile-Catherine neobranjivo je glavom pospremio Baturinin ubačaj u gol za 2-0. Lawal je ponajviše stvarao probleme Dinamu. Brzonogi napadač Istre dobio je loptu blizu šesnaesterca, a Nevistić je daleko izletio u pokušaju da presijeće loptu. Golman Dinama bio je prespor, Lawal ga lako prelazi, ali njegov udarac spriječava Theophile.
Dinamo je došao do velikog vodstva u 28. minuti. Sjajno je u kontra napadau povukao loptu Martin Baturina. Istrčao do dvadesetak metara pred gol Istre i sjajno gurno na desnu stranu Sandru Kulenoviću. Napadač Modrih matirao je Majkića za 3-0. Četvrti gol Dinama visio je u zraku. Kulenović se mogao opet upisati u strijelce u 44. minuti ali opet je raspoložen Mujkić.
Na poluvremenu je na Maksimir u dresu Dinama izašao Dani Olmo. Europski prvak pozdravio je navijače bivšeg kluba, a oni su ga počastili velikim ovacijama. Nastavio se jaki pljusak na Maksimiru u drugome poluvremenu. Dinamo je unatoč tome sjajno nastavio. Nakon neuspješne povratne lopte Ristovskog za Kulenovića u 49. minuti lopta dolazi do Sučića koji je dao sjajnu loptu s očima Dinamovom napadaču. Kulenović prima loptu na desnoj strani u petercu Istre i posprema u suprotni lijevi kut za 4-0.
Napokon je pala i petarda, bilo je to u 79. minuti. Za to se pobrinuo desni bek Dinama Pierre-Gabriel. Francuz je sjajno prošao po desnoj strani. Prodao je ‘tunel’ igraču Istru, a onda samo s desne strane kaznenog prostora piknuo loptu pored Majkića u gol za 5-0. Dinamo je ovu utakmicu odigrao bez kapetana Brune Petkovića, koji je ostao na klupi, a nije bilo ni Ademija.
Bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U Ljubuškom značajno uranila berba vinskih sorti grožđa

U Ljubuškom je počela berba vinskih sorti grožđa. Berba je započela na plantaži vinarije „Vinogradi Nuić“ na ulazu u Ljubuški iz smjera Gruda. Brala se rana bijela sorta chardonnay. Od Josipa Nuića, vlasnika vinarije „Vinogradi Nuić“ doznali smo da je berba poranila oko 21 dana prije njihovih očekivanja. Razlog za […]

Pretplatite se