U 7 dana dvije eksplozije u dječjem parku

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

U razdoblju od sedam dana u zagrebačkim parkovima zabilježene su dvije eksplozije. Prva se dogodila u nedjelju, 20. listopada, na Savici, dok je drugi slučaj zabilježen sinoć u Travanjskoj ulici u Zagrebu.

Policija je sinoć oko 21:30 zaprimila nekoliko dojava građana o zvuku eksplozije u Travanjskoj ulici. Policajci koji su stigli na mjesto događaja utvrdili su da je nepoznati počinitelj aktivirao snažno pirotehničko sredstvo u parku. Tom prilikom oštećena je drvena penjalica s toboganom, a ozlijeđenih osoba nema.

Policija je pokrenula istragu kako bi utvrdila sve okolnosti i identificirala počinitelja.

Na Savici raznijeli klupu

Prije sedam dana se na zagrebačkoj Savici čula jaka eksplozija. Policija je brzo stigla na mjesto događaja, ogradili su mjesto detonacije te ispitali potencijalne svjedoke.

Kako za Index rekao jedan svjedok, čini se da je netko postavio nepoznatu eksplozivnu napravu na klupu koja je raznesena u komadiće. Nakon eksplozije nad širim područjem nadvio se sivi dim.

Policija: Radi se o jačem pirotehničkom sredstvu

O svemu se naknadno oglasila i policija.

“Danas, 20. listopada oko 20,19 sati zaprimljeno je više dojava građana zbog zvuka eksplozije. Dolaskom policijskih službenika na adresu Vladimira Ruždjaka utvrđeno je da je zasada nepoznati počinitelj aktivirao jače pirotehničko sredstvo u parku pri čemu je došlo do oštećenja drvene klupe. Nema ozlijeđenih osoba te se utvrđuju sve okolnosti”, objavila je tada policija.

 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Index.hr
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Najezda otrovnih riba u Jadranskom moru

U Jadransko more prodire flora i fauna iz toplih mora, a neke vrste koje smatramo zavičajnima zbog nepovoljnih klimatskih uvjeta napuštaju prebivališta i osvajaju druge prostore, upozorava biolog Aljoša Duplić iz Zavoda za zaštitu prirodne sredine, jer ekosustav zbog zagrijavanja sve više ugrožavaju opasne invazivne vrste. Kaže da trenutačna situacija […]

Pretplatite se